maandag 18 oktober 2010

Van Milot en de Nachtelijke Maan…..

Soms heb ik even geen zin in patchen, stitchen of quilten, maar ik ben geen mens om niets te doen. Ook al houd ik erg van lezen, ik heb geen zitvlees en lees meestal tussen twee bedrijven door. Als ik aan het koken ben en ik moet even een kwartiertje wachten dan neem ik snel een boek erbij en zo (en natuurlijk nog op veel meer tijden gedurende de dag) lees ik toch een behoorlijk aantal boeken.

Dus lezen is geen optie als ik toch nog even iets wil doen en voor die keren heb ik dus mijn speciale la. In deze la liggen projectjes die niet erg veel tijd in beslag nemen en waarvoor ik alle benodigdheden wel ergens in mijn opbergsysteem heb zitten. Zaterdag dook ik dus even in de la en vond er Milot. Een pakketje dat ik in februari kreeg van mijn Bee-vriendinnen maar waar ik door allerlei omstandigheden nog niet aan toegekomen was.

Stofjes was geen probleem, daar heb ik genoeg van en zoveel was er trouwens niet nodig. De rest van de spullen had ik ook, dus was het een koud kunstje om dit te maken. Omdat ik de lijm goed wilde laten drogen, heb ik een nachtje gewacht voor ik verder ging. Na een nachtje vol met klemmen was het prachtig opgedroogd en kon ik het tweede deel gaan maken. En dit was het eindresultaat, lief koppie toch?

Het weer viel in het weekend erg mee en omdat DH druk was met het koor waar hij zingt gebruikte ik mijn tijd om de tuin een beetje op te pimpen. Ik houd erg veel van bosviooltjes, dus daar heb ik de etagère mee vol gezet:

en het tafeltje in de hoek dicht bij mijn leeshoekje:

Op de tuintafel heb ik vlammend rood gezet:

die is al klaar voor het seizoen

Zaterdagmiddag, nadat we terugkwamen van het feliciteren van de overbuurman, lag er een briefje in de bus dat de post een pakketje had afgeleverd bij de buren. Een pakketje uit Amerika, dat kan in mijn geval maar één ding beteken: stofjes!!

Gelukkig was er iemand thuis bij de buren en kon ik meteen beginnen met stofjes aaien. Het waren de stoffen uit de serie Luna Notte van Moda die erin zaten. Toen ik ze zag op internet was ik er al helemaal weg van, maar ze waren nog stukken mooier dan op internet!

Ik heb 13 verschillende dessins uitgekozen die erg goed bij elkaar passen:

Ik heb er nog niet meteen een bestemming voor, alhoewel ik in de projectenla een patroon voor een tas heb liggen die er prima van zou kunnen. Voorlopig houd ik het even bij aaien en aaien en aaien, want wat kun je beter met nieuwe stofjes doen………

donderdag 14 oktober 2010

Van de twaalf dagen voor Kerstmis en een levensboom…

Ook al duurt het nog even voor het weer Kerst is, toch worden met enige regelmaat allerlei patronen voor dat gezellige feest op internet aangeboden.

Allerlei stitcheries, quiltjes en gebruiksvoorwerpen, het een nog leuker dan het ander komen via via in mijn mailbox terecht. Ook al ben ik dan voorzichtig begonnen aan Snow Days toch kriebelt het regelmatig om aan iets anders te beginnen, want ze zijn zo leuk! Snow Days is een project dat ik hoop volgend jaar tegen de winter af te hebben, dus iets kleiners, wat sneller gaat is van harte welkom.

Esther Aliu, een van mijn favoriete ontwerpsters, heeft voor Kerst een wallhanging ontworpen genaamd The twelve days of Christmas, naar het gelijknamige liedje waarin gezongen wordt dat de geliefde van alles bracht vanaf de eerste tot en met de twaalfde dag van Kerstmis. En wat bracht hij dan? Beginnend met de eerste dag (13 december dus):

A partridge in a pear tree
Two turtle doves
Three French hens
Four calling birds
Five golden rings
Six geese a-laying
Seven swans a-swimming
Eight maids a-milking
Ten Lords a-leaping
Eleven pipers piping
Twelve drummers drumming

Da’s echte liefde want die man heeft zich ‘n slag in de rondte gesjouwd met al die cadeaus. Je moet trouwens wel een groot huis hebben om alles op te slaan, en eerlijk gezegd lijkt het me ook erg lawaaierig met al die muzikanten en dieren om je heen.

image

Zoals gezegd heeft Esther een BOW ontworpen voor Kerst. Deze keer dus niet maandelijks maar elke week een nieuw deel, 6 weken lang. We zijn nu bij week 3 en ik vind het er al leuk uitzien.

Helemaal weten we het nog niet, maar het moet een boom worden met ballen erin. Op elke bal staat een van de dingen afgebeeld die de true love meebracht. Als je een beetje doorwerkt is het goed te doen en bij te houden (wat erg belangrijk is vind ik).

P1070375 
Dit is paper pieced.
Opdracht 1 was twaalf van deze vormen.

P1070372 
Dit zijn de kerstballen.
Opdracht 2 was het maken van 12 voor- en achterkanten
Applicatie van:
’n patrijs in een perenboom
’n tortelduif
’n Franse hen
en een blackbird (calling bird)

   PA160026
Opdracht 3:
Applicatie van:
’n gouden ring
’n gans met haar ei
’n zwaan
en een melkmeisje

Tot zover het project waar ik tussendoor aan werk. Iedere dinsdag komt er een nieuwe aflevering, dus volgende week komen de laatste 4 applicaties van de kerstballen aan bod.

Ik heb me ook ingeschreven bij Mip Rondelle. Zij maakt prachtige dingen. Een hele tijd terug heb ik meegedaan aan een BOM van allerlei huisjes en vorig jaar had ze een BOM waarin prachtige bloemen geborduurd werden op zijde. Ik heb alles daarvoor in huis, maar helaas heeft de tijd me ontbroken om daaraan te beginnen. Maar ik ga het zeker nog doen! Volgende week gaat er een nieuwe BOM van start, weer geen echte BOM, want het zijn drie delen die binnen 9 weken komen. Het heet Arbe de Vie en het bestaat helemaal uit borduurwerk. Ik verheug me er erg op.

Al dat handwerk komt als een geschenk uit de hemel, want meer zit er momenteel niet in. Ik ben vorige week zaterdag naar een ontzettend leuke quiltdag in Helmond geweest, georganiseerd door Sabineke, samen met mijn Bee vriendinnen. Eigenlijk is dat vragen om problemen, maar ja, leuke dingen laat je niet snel schieten. Vorig jaar moest ik al verstek laten gaan, dus nu wilde ik persé. Het was een hartstikke leuke dag op voor mij minder goede stoelen, dus zondag vertikte mijn lijf het om te lopen, zitten en staan. Ik heb braaf plat gelegen, twee hele dagen! Gelukkig is de pijn nu wat minder en kan ik weer een beetje rondlopen en af en toe wat zitten. Ik ben nog erg voorzichtig en rust nog minimaal halve dagen, maar er zit vooruitgang in. En dat is maar goed ook, want fatsoenlijk eten schiet er echt bij in als ik in bed verblijf. Het experiment waar ik zo hoopvol aan begon is helaas jammerlijk mislukt……..

ShabbyBlogsDividerO

donderdag 7 oktober 2010

Van het einde van een reis……

Gisteren waren we weer bij elkaar, de Beekes. Allemaal kwamen ze hier met hun top of blokken van Journey of a Quilter waar we in februari mee gestart zijn. Met twee bakken vol stash begonnen we met vijven aan deze leuke quilt naar een ontwerp Leanne Beasley. Gedurende deze reis verbaasde ik me er al over dat er gaandeweg vijf verschillende quilts ontstonden ondanks de toch beperkte stof voorraad.

Bijna alles en iedereen is klaar nu:

P1070291

P1070305

P1070292

P1070298

Top

Twee van ons hebben al een bijpassende rand gevonden, drie (waaronder ik) moeten daarnaar nog op zoek. Ik wil graag een rand met grote bloemen, maar ik ben bang dat het nog een heel karwei wordt om daar iets in blauw bij te vinden. Ik ga maar vast eens beginnen met surfen.

Het etiket heb ik al klaar. Dat ging sneller dan ik dacht. Ik ben sinds een tijd helemaal weg van Bronwyn Hayes, die de Gingham Girls creëerde.

Stitching SistersEen van de Beekes vroeg zich af of het niet leuk zou zijn om een gezamenlijk etiket te maken, waaruit zou blijken dat we allen de YoaQ  in dezelfde tijd hadden gemaakt. Gisteren bracht een van de anderen een enige afbeelding mee getekend door Bronwyn met 6 dames erop. Het komische was dat deze een aantal attributen bij zich hadden die van toepassing konden zijn op ons. Alleen, wij zijn met vijf en niet met zes dames. Dus heb ik de afbeelding wat aangepast voor dit doel:

etiket BH-YoaQ

(Ik zou dan de dame zijn die helemaal rechts staat, omdat ik het meest sticht van ons groepje.)

Ik vind het zo leuk dat ik mijn etiket maar zo vast heb gemaakt en geprint op bedrukbare stof. Het geeft niet alleen weer dat we met vijven een groep vormen, maar ook hoe hecht en verbonden we zijn. In het middenblok van JoaQ staat:

“I have stitched, formed friendships, laughed, shared secrets, eased burdens and learnt lessons. For this I can be grateful. This is the Journey of a Quilter.”

Zeker na dit jaar samen werkend aan dezelfde quilt, voel ik dit precies zo en kan dit alleen maar beamen. Deze reis heeft me veel gebracht!