maandag 30 januari 2012

Van een jaartje meer, veel bloemen en een schattig koffertje……..

De dag nadat ik weer thuis kwam van mijn weekje weg werd ik weer een jaartje ouder. Het zou geen uitbundig feest worden maar de DD’s en hun aanhang zouden ‘s middags komen. DH had een prachtige taart besteld bij onze bakker en ik had nog heel snel allerlei lekkers in huis gehaald, want mensen moeten gevoed worden immers.

Van DH had ik een aantal prachtige troll beads gekregen voor aan mijn armband. Omdat ik die in blauw/zilver had verzameld wilde ik nu graag een andere kleur zodat de armband er meteen anders uit zou zien. Ik kreeg dus een paar prachtige lila en paarse beads.

Troll_beads-Kit-63016-Purple

Jongste DD bracht een schattig koffertje mee voor mijn verzameling. Het is mijn vierentwintigste!

P1090565

P1090566

Is het geen schattig ding? Het apparaat om Rhinestones te plakken paste er perfect in, samen met de verzameling steentjes die ik ook gekregen had.

Middelste DD kwam samen met DSiL en hun kinderen aanlopen met hun armen vol bloemen. De tweeling en hun broertje hadden ieder een enorme bos tulpen in hun handen en hun ouders hadden een grandioze bos met donkerrode lelies erin. Die had ik nog nooit gezien. Samen met de bos die ik die ochtend al gekregen had en de boeketten die ik nog had staan van onze trouwdag leek mijn woonkamer wel een bloemenzee. De tulpen heb ik allemaal bij elkaar gezet in een grote glazen vaas en ze staan prachtig in de eetkamer op tafel.

Ik had een hele leuke verjaardag met lieve en leuke cadeaus. Soms wordt een mens echt verwend!

Tjuuuuuuus!

zondag 29 januari 2012

Van een Girls Week Out, the end……

Donderdag gingen we met frisse moed verder met het werken aan onze diva’s. Ze zaten inmiddels allemaal in elkaar, nu begon het moeilijke stuk, alles moest geappliqueerd worden. Onze machines konden gelukkig allemaal op de grote tafel staan en binnen de kortste keren snorden de machines alsof het een lust was.

P1090552

Nah behalve de mijne dan, want die had kuren. We hadden besloten om alles op de quilt-as-you-go manier vast te zetten, dus door batting en achterkant heen en steeds als ik een paar steken gemaakt had kreeg ik enorme lussen aan de achterkant. Eerst maar een proeflapje dus. Op het proeflapje ging het prachtig, op de diva werd het een ramp. Keer op keer weer. Normaal gesproken zou ik de hele boel aan de kant geschoven hebben om de volgende morgen een nieuwe poging te wagen, maar dat ging nu moeilijk, want dit was onze laatste dag. Tijdens mijn verplichte rustuurtje heeft de machinespecialist (ja die hebben we ook !) ernaar gekeken en alles draaide weer als een zonnetje.

Onze diva’s begonnen steeds meer te leven, de ene werd nog leuker dan de andere!

DSCF0043

dit is de deftige, ze heeft zelfs laarzen aan en een echt bontje!

DSCF0045

Dit is meer een flower power diva, de sokken werden nog felgroen.

P1090544

Deze is puur natuur, ze heeft zelfs grijs haar!

DSCF0059

en zij houdt gewoon erg veel van kleur.

Zaterdag zou ik jarig zijn, maar we vierden die vandaag, dat was net zo handig, we waren nu toch bij elkaar. Mijn stoel was zelfs versierd, ik waande me weer in mijn jeugd, toen dat een van de grootste attracties van een verjaardag was.

Van mijn vriendinnen kreeg ik een heel handig gereedschap. Eerlijk gezegd weet ik de naam van het ding niet, maar het is een apparaat om steentjes mee op stof of wat dan ook te bevestigen. Er zaten ook een paar doosjes steentjes bij, dus hij was klaar voor gebruik!

Vrijdagochtend was het al vroeg een drukte van belang. We moesten om 10.30 uur de sleutel inleveren en alles moest weer opgeruimd, ingepakt en weer in de auto gestouwd worden. Wonder boven wonder lukte dat alles binnen de tijd die er voor stond, we waren zelfs om 10.00 uur al bij de receptie!

Na nog een kopje koffie in het Atrium gingen we weer huiswaarts, maar natuurlijk wel met een kleine omweg langs een …… ja, ja,……. natuurlijk een quiltwinkel. Deze keer naar het Hobby Hoekje in Huissen, een plaatsje in de buurt van Arnhem. Daar heb ik deze leuke klosjes nog op de kop getikt:

P1090563

Van mijn bijrijder, die ons weer voortreffelijk overal doorheen loodste kreeg ik nog een prachtig boek.

linen & lace

Linen & Lace heet het en er staan de meest mooie, simpele dingen in om zelf te maken. Ik kan niet wachten om er iets uit te kiezen en er mee aan de slag te gaan.

Na een voorspoedige reis kwamen we ruim voor de spits thuis aan. Onze Girls Week Out was omgevlogen……..

Tjuuuus!

vrijdag 27 januari 2012

Van een Girls Week Out deel 2

Natuurlijk waren we niet alleen om te quilten naar Drenthe getogen. Niet met het Quilt Walhalla in de buurt, daar wilden we heen. Dus gingen we op woensdag naar Nieuw Buinen, naar De Naaidoos.

2012-01-25 14.00.03

We werden erg vriendelijk verwelkomd in iets wat me in de eerste instantie als een kledingzaak voor kwam, wat het uiteindelijk ook bleek te zijn. Tenminste, dat deel van De Naaidoos. We gaven onze jassen af, liepen langs de veelal handgemaakte kleding de hoek om en daar begon het. Een enorme voorraad stof, prachtig geëtaleerd, met smaakvolle combinaties ernaast zodat ik niet meer wist waar ik eerst moest kijken. En daar bovenop hingen de meest mooie quilts aan de wanden. Gemaakt door Gé de Jong – Blaauw, een dame van boven de zeventig, naar later bleek.

In de tuinkamer hebben we een heerlijke kop koffie gedronken, het gastenboek getekend en zitten rommelen in allerlei bakjes met knopen. En ik vond zowaar de gedroomde stof voor het middenblok van Jobs quilt. Hij past uitstekend bij de strand blokken en toen ik ook nog een goed bijpassende stof voor sashings en binding vond kon mijn dag niet meer stuk!

P1090559

en nog een paar FQs die ik niet kon laten liggen Glimlach

P1090560

Toen we huiswaarts gingen besloten we op het laatste moment toch nog even een bezoekje te brengen aan De Stofmeid in Borger. Een schattig klein winkeltje waar ik het boek Accidental Lanscapes kocht:

Accidental_Landscapes_Titles

Een lekker boek om mee te nemen op vakantie, heel leuk om er iets mee te doen.

Een van mijn quiltvriendinnen had ons eerder laten weten dat ze nog nooit een Hunebed had gezien en laat nu tegenover De Stofmeid een bewegwijzering staan naar het “Grootste Hunebed van Nederland”.

2012-01-25 16.59.17

Nah, dat viel wel een beetje tegen. Waar we ook keken, we zagen alleen een enorme hoop stenen – volgens ons een Doe Het Zelf Hunebed en een raar hutje, een zgn. graanspieker.

Donderdag gaan we de machines op tafel zetten om een begin te maken met het appliqueren van onze Diva’s.

Tjuuuuus!

woensdag 25 januari 2012

Van een Girls Week Out – deel 1

Samen met 3 quiltvriendinnen planden we een midweek in Drenthe. Om precies te zijn in Aalden. Waar? Aalden…. Nooooit van gehoord Bedroefde emoticon

Na een tussenstop bij De Somp (ook weer zoiets waarbij je denkt ???) en een bezoek aan Stegeman Textiel in Rouveen (of alll places) vonden we na een voorspoedige reis, mede dankzij mijn voortreffelijke bijrijder en de mevrouw van het navigatiesysteem – ook al was het met een royale omweg – het vakantie park waar we moesten zijn.

We hadden een luxe 8-persoons bungalow, met 4 badkamers (en wc), van alle gemakken voorzien en nog Eco ook!

P1090539

P1090540

We hadden een prachtig uitzicht over de velden en vooral als de schemering viel was het er prachtig!

P1090531

We hadden een gezamenlijk project gevonden, de Quilt Diva van Amy Bradley. Tijdens de Bee in Helmond werd deze geshowd en wij alle vier waren er meteen weg van!

quilt diva

Alle vier hadden we al zoveel mogelijk van de voorbereidingen thuis gedaan maar er moest nog best veel aan gedaan worden. Natuurlijk hadden we ook onze naaimachines meegenomen. En nog een paar kleine dingetjes, zoals kleding, spelletjes en wat te snacken….

hall

Een van ons had een ovenschotel gemaakt, dus het eten was zo klaar. De eerste avond hebben we niet heel erg veel gedaan. We hebben de kamers verdeeld en onze spullen versjouwd, zodat we tenminste door de hall konden. Bij het uitproberen van mijn bed had ik de idee dat ik op een plank lag, zo hard! Ik wist zeker dat ik dit nog geen halve nacht zou volhouden, laat staan een hele week. Met vereende krachten hebben we de matrassen op elkaar gelegd, waardoor ik erbij lag als de prinses op de erwt. Niet helemaal ongevaarlijk, want het hoofdeinde bevond zich onder het schuine dak. Maar het sliep voortreffelijk!

Tjuuuuus!!!

 

 

zondag 22 januari 2012

Van een nieuwe verslaving …..

Afgelopen week vierden DH en ik onze zoveelste trouwdag. Nou ja, vierden, ik kan beter schrijven herdachten, want om vijf minuten over acht stond de aannemer hier op de stoep om het toilet in de gang opnieuw aan te sluiten. Dat moest eraf omdat blijkbaar tien jaar geleden de vorige loodgieter een klein foutje heeft gemaakt bij het installeren van een hangende wc. Het was maar een heel klein stukje dat niet gelijmd was maar de boom die vooraan onze oprit staat vond het druppeltje water dat daar uitkwam feilloos. Met een open toiletruimte is er geen vieren aan, dus de feestelijkheden hebben we dit jaar maar overgeslagen. Wel kreeg ik van DH een prachtige E-reader, samen met een kaft voorzien van een leeslampje.

sony-hoes-ebook-reader-prs-t1

Ik heb er meteen wat e-boeken op gezet, probeerde ‘s avonds meteen of het nu echt zo lekker las in bed en was meteen verslaafd. Ik heb in vier dagen tijd meer boeken gelezen dan in de laatste twee maanden! Het ziet er ook niet naar uit dat ik meteen van mijn leesverslaving genezen ben, want ik sleep het ding overal met me mee, het hele huis door.

Ik ben zo blij met een aantal boeken van vroeger, zoals de Joop ter Heul serie, want de exemplaren die ik heb zijn helemaal stuk gelezen en durf ik niet meer te gebruiken. Een aantal Maeve Binchie’s die ik gewoon lekker vind blijven lezen staan ook op de lijst. Naast Harold Robbins, David Balducci, Joost Zwagermans en Youp van ‘t Hek.

Tussen het lezen door ben ik druk met het quilten van mijn Tail Feathers, er begint langzamerhand schot in te komen nu. Na een behoorlijk aantal draadjes zie ik eindelijk wat resultaat…….

achter pc

zaterdag 14 januari 2012

Van een winter die geen winter is, een krab op het strand en nog wat snowy days……

Ondanks de voorspellingen voor een”horror winter” is er tot nu toe zelfs niet eens sprake van een gewone. De temperaturen liggen veel hoger dan normaal en de natuur is dus van slag. Planten hebben een bepaalde tijd een bepaalde temperatuur nodig om te gaan bloeien en die tijd is nu dus al aangebroken. Mijn tuin ligt wat ongunstig qua zon, dus alles bloeit later dan de planten aan de overkant van de straat, maar nu lig ik bijna gewoon op hun schema.

De helleborussen (of is het hellebori?) bloeien dat het een lieve lust is, de sneeuwklokjes komen ook al kijken, de sering en hortensia’s botten uit en mijn camellia die normaal gesproken pas eind maart begint te bloeien begint ook al haar pracht ten toon te stellen.

Er staan zelfs vergeten eenjarigen in knop! Ik ben benieuwd of daar nog bloemen van gaan komen.

 

 

Intussen zijn de blokken voor “Aan het strand” allemaal af. Ik heb lang zitten wikken en wegen hoe ik die in elkaar zou gaan zetten. Er waren verschillende mogelijkheden en het was echt lastig kiezen. Ik heb gekozen voor een Mariners Compass in het midden en de blokken gewoon daar omheen. Dit zijn alle blokken”

P1090489

Het wordt een echt gezellige quilt voor mijn DGS, nu maar hopen dat hij er blij mee is.

Tussen alle drukte van Kerst, Oud op Nieuw, logeerpartijen en niet te vergeten het quilten van “Birds of a Feather” door ben ik bezig geweest met het stitchen van Snowy Days. Alle gestitchte blokken zijn nu klaar. Nu moeten nog een aantal patchwork blokken en als alles aan elkaar zit moet ik nog een deel stitchen omdat de tekeningen doorlopen op de gepatchte blokken. Toen ik klaar was met het stitchen had ik van mijn 2 klossen Venne katoen nog één draadje over. Ik heb nieuwe klossen besteld, dus tot de klosjes binnen komen kan ik niet echt voor uit daarmee.

P1090495

bovenrand Snow Days

Intussen ben ik ook met een nieuw project begonnen, samen met mijn quiltvriendinnen, maar daarover een volgende keer meer…….

 

ShabbyBlogsDividerH