dinsdag 31 juli 2012

Dino’s, dino’s en nog eens dino’s……

Vandaag ben ik samen met mijn DGS – die nog steeds aan het logeren is – op pad gegaan. We wilden iets leuks en iets interessants. Kleinzoon is wild van dinosauriërs dus gingen we naar het Natuurmuseum Brabant waar een speciale tentoonstelling hierover liep.

Het is een aanrader om met kinderen heen te gaan, want in dit museum staat het kind centraal, terwijl het voor volwassenen ook erg leuk en leerzaam is. Er liepen behoorlijk wat Oma’s en Opa’s met kleinkinderen rond, maar je kon gemakkelijk overal bij.

Je kunt een speurtocht doen door het hele museum, waarbij je vragen moet oplossen, maar ook onderzoek behoort tot de mogelijkheid. En dan natuurlijk de dino’s! Zo fantastisch in elkaar gezet en zo duidelijk gedocumenteerd, enig om te doen. Kinderen werden constant geprikkeld om allerlei dingen te onderzoeken, van het uit elkaar halen, benoemen en weer terugzetten van allerlei organen in ons lichaam

2012-07-31 13.54.32

tot het ontdekken of iets een reflex of instinct is. Je kon je verkleden als dino, lopen met de poten aan je voeten en paleontoloog spelen door met allerlei kwastjes te zoeken naar fossielen en botten.

2012-07-31 14.13.51

Er stonden enorme skeletten waaronder een van een potvis die aangespoeld was in Scheveningen en niet meer te redden was. Wat een enorm beest is dat! Er werd uitgebreid getoond hoe de opgravingen gingen en wat er allemaal bij kwam kijken om de skeletten in elkaar te zetten.

2012-07-31 15.24.08

2012-07-31 15.27.44

Kortom, een aanrader als je op een druilerige dag niet weet wat te doen met je kinderen of kleinkinderen. Mijn DGS is net 7 en heeft genoten! Ik zeg DOEN!

maandag 30 juli 2012

Geen Kerstmis maar Kermis….

Zondag schreef ik over Kerstmis in Juli omdat ik aan een nieuwe stitcherie begonnen was. Ik was zo druk met Kerstmis dat ik helemaal vergat dat het de laatste avond van de grootste Kermis van Europa de Benelux was. Jammer genoeg begon het aan het eind van deze avond te regenen, zodat er toch nog een kleine domper op de afsluiting kwam.

Omdat het zo heet was gedurende de hele Kermisweek zijn we alleen op maandag – Roze Maandag – naar de Kermis geweest.

Het was zo druk dat je bijna niet kon lopen, laat staan ergens zitten. Na verloop van tijd wilden we toch echt wat drinken en zeker ook wat eten dus hebben we ons een beetje verwijderd van de drukte tot we een restaurant vonden, met airco en bijna zonder gasten met fantastische stoelen. Nadat we heerlijk gegeten hadden zijn we langzaam weer teruggelopen naar de beveiligde fietsenstalling en hebben we de afstand tussen de Kermis en ons dorp nog langzamer afgelegd. We waren helemaal brak toen we thuis aan kwamen. Het wordt allemaal wat minder met de jaren Glimlach.

DGS kwam een paar daagjes logeren en omdat ik hem beloofd had dat hij wat van Lego mocht uitzoeken gingen we nog even terug naar Tilburg waar de afbraak al in volle gang was. We moesten onze weg vinden tussen allerlei kabels en half afgebroken attracties terwijl bij diverse kroegen mensen bezig waren met hoge druk reinigers om het vuil van de afgelopen 9 dagen weg te werken. DGS was compleet onder de indruk van het lint van 3 kilometer zelfs met half afgebroken attracties. Als we zijn Lego niet gekocht hadden had ik hem nooit zo snel terug mee naar huis gekregen. Hij is de hele dag aan het spelen geweest, het is een heel werk hoor om lego technik in elkaar te zetten. Maar het eerste deel is gelukt! Morgen bouwen we verder.

2012-07-30 15.38.41

2012-07-30 17.14.13

zondag 29 juli 2012

Kerstmis in Juli …….

Toen ik bezig was met de mooie tuin en de Italiaanse keuken nam ik mij voor om als volgende project aan mijn Baltimore Album te beginnen. Dit lag al helemaal klaar op me te wachten en omdat ik mijn schoenen toch nog aan had durfde ik ook daar aan te beginnen.

Weer begon het, tekenen, knippen van het freezerpaper, de stof, het strijken en dan eindelijk het appliqueren op de achtergrondstof. Ik begon met het blok van de clipper. Dat leek me weliswaar arbeidsintensief maar wel een goed blok om mee te beginnen.Inmiddels ben ik er wel achter dat een goede organisatie het halve werk is. Allereerst heb ik alle stofjes van stickers voorzien en alle uitgeknipte stukjes freezerpaper in een zakje waar de code van de stof op staat. Zo kunnen alle stukjes van een kleur in een keer op de stof gestreken worden en blijf je het overzicht houden.

2012-07-29 02.24.37

2012-07-29 02.24.46

Het vordert gestaag, want ieder stukje moet weer worden omgestreken nadat ik het ingesmeerd heb met stijfsel. Hierdoor blijft de vouw goed zitten en kun je het papier er al uit halen voordat het op de achtergrond vastgezet wordt.

Ondanks het plezier dat ik beleef aan het maken van dit soort quilts, bleef ik toch rondkijken of ik ook niet tussendoor nog wat kon stitchen. Zeker omdat de temperatuur buiten erg hoog was en stitchen dan het minst arbeidsintensief is. En kijk, daar viel de nieuwste Homespun in mijn brievenbus, met daarin net op tijd een leuk project. Een stitch along met als thema het Kerstverhaal. De eerste twee plaatjes deden me al smelten, dus ik ben meteen gaan zoeken naar materialen die ik gelukkig allemaal in huis had. Zodoende ben ik aan het eerste blok begonnen.

2012-07-29 02.28.34

Zo is er nog niet heel veel van te zien, maar als je op de foto klikt moeten er wel wat details te zien zijn. Het tweede blok is de kameel van de drie koningen, ook al zo vol humor. Ik weet nog niet of ik de hele quilt maak of dat ik er iets anders mee doe, maar voorlopig heb ik weer wat te stitchen als het warm is of als ik naar een bee ga……..

vrijdag 27 juli 2012

Van een mooie tuin en een Italiaanse keuken…..

In Februari schreef ik over de BOM Bella Garden van McKenna Ryan die ik wilde gaan maken. Ik vond het wel eng, want het zag er allemaal niet echt makkelijk uit. Maar eens zul je er toch aan moeten beginnen dus heb ik mijn stoute schoenen diep uit het stoute schoenen kastje gehaald, waar ze stonden weggestopt, en heb ze toen maar meteen aangedaan. En dit is het resultaat:

P1090781

Dit is het middenblok samen met de vijver en daarboven de wisteria, ook bekend als blauwe regen.De hommels vliegen rond op zoek naar meeldraden en zelfs een libelle zoekt een landingsplaats op een van de plompenbladen. Dit zijn de eerste drie blokken bij elkaar.

Het vierde en vijfde blok waren ieder vijf vogeltjes. Als je dacht dat het voorgaande een ingewikkeld werk was, dan dacht je wel anders na het maken van de vogeltjes. Boven en onder het blok hierboven komen ieder vijf vogeltjes:

P1090790

De vogeltjes worden onder en boven aan de afbeelding gezet nadat er nog sashings langs het centerblok zijn geplaatst en de vogeltjes worden ook met sashings aan elkaar verbonden.

Nu komt nog de laatste aflevering van deze quilt. De stoffen voor de sashings worden geleverd, nog wat stoffen voor een rand van rechthoekjes en onder in de rechterhoek komt nog een calla in bloei.

Omdat ik steeds moest wachten tussen de komst van iedere maandelijkse levering en ik maar steeds geen naald vast kon houden begon ik me nogal te vervelen. Totdat ik me realiseerde dat ik nog een complete quilt had liggen van McKenna Ryan; de Cuccina Italiana. Deze kit heb ik 3 jaar geleden van mijn DH gekregen voor mijn verjaardag, maar mijn stoute schoenen waren in die tijd helaas onvindbaar.

Omdat ik toch wel wat kon tekenen – overtrekken dus – en gedurende niet al te lange tijd - kon knippen begon ik daar ook maar aan. Dit was zo mogelijk nog vele malen ingewikkelder dan het vorige. Maar wel met een prachtig resultaat. Deze quilt bestaat uit vijf delen, die samen worden opgehangen, maar los van elkaar. Het voordeel is dat er niet aan erg grote stukken gewerkt hoeft te worden.

P1090794

Dit is het eerste blok, brood, wijn, tomaten, paprika, ui en knoflook.

P1090802

De pommodori spreken voor zich, een prachtige rij tomaten.

P1090800

Dan de olijfolie, samen met wat bolletjes knoflook.

P1090801

Natuurlijk mag de pasta niet vergeten worden.

Als laatste hebben we nog een Italiaanse schone, de bella ragazza, om het tableau te completeren;

P1090795

Let wel, dit zijn alleen de tops, alles moet nog worden vastgezet en doorgequilt. Dit wilde ik doen met verloopgaren, ik denk dat dit mooier gaat uitkomen. Ik moet hier nog achteraan, want hier in de omgeving is het niet verkrijgbaar.

Echt stil gezeten heb ik niet, wel?