vrijdag 3 oktober 2014

Heeeeel simpel appliqueren….

Kan dat? Jazeker kan dat, tenminste dat kan ik na de grandioze workshop bij Supergoof bij heel veel quilters een bekende naam.
Ik ben al heeeel lang onder de indruk van haar werk en volg met heel veel plezier haar blog.
Sinds een tijdje woont ze in de stad naast ons dorp, sterker nog, ze woont maast Dorrie. En daar werd de workshop gegeven.
Al jaren appliqueer ik, maar liep toch wel tegen kleine dingen aan, die ik nooit goed genoeg kon oplossen. Tenminste dat vond ik zelf en ook al werd er dan gezegd dat het er prima uitzag, ik bleef het zien…..
Volgens Goof kon appliqueren heel simpel, toen ik dat las wilde ik dat natuurlijk ook zien. Dit patroon kregen we.
konijnen familie
Samen met een heel gezellige quiltster zat ik aan een tafeltje in de gezellige winkelruimte van Dorrie, wat buiten het aparte sfeertje nog het voordeel had dat Ingrid de uitleg hier gaf, dus ik kon lekker blijven zitten Glimlach
20141002_194813
Vanaf het begin was het leuk, het patroontje, de uitleg, zelfs het knippen was prettig! We konden al snel aan de slag met onze lapjes en de hulpmiddelen volgens de “Supergoofmethode” en echt, het was zo simpel, dat ik me afvroeg waarom ik niet zelf daar op gekomen was.
20141002_205654
20141002_195358
Ik heb een fantastische avond gehad, gezellig – niet in de laatste plaats door mijn “tafelgenoot”-, maar ook heel leerzaam en inspirerend. Ik kan alle dingen die ik geleerd heb zo overnemen bij het maken van mijn Baltimore album.
Ik vond het zoooo leuk, dat ik me meteen ook maar ingeschreven heb voor de workshop Goofse Broderie Letters. Ik verheug me er nu al op!
Tjuuuuuus
Mac