Metamorfose van een salontafelVan witte melanine naar …..Materialen:

 • Afbeelding geprint op een laserprinter  (dus geen inktjet!). Bij de Graphics Fairy vind je gratis de meest prachtige afbeeldingen. Zorg dat deze afbeelding in spiegelbeeld geprint wordt!
 • Citra Solve (ik kocht het hier). Het zou ook met thinner moeten kunnen maar dat heb ik niet geprobeerd.
 • Keukenrol
 • Lepel
 • Schilders tape
 • Een grote dosis geduld 
Gebruik Citro Solv (en thinner trouwens ook) bij voorkeur buiten of in goed geventileerde ruimtes!


Mijn tafel is een witte melanine tafel van Ikea. Deze is eerst geverfd met Chalkpaint van Annie Sloan, kleur Château Grey.


Ik heb de afbeelding van de Graphics Fairy  in spiegelbeeld laten printen op een laserprinter. (Je kunt ook een afbeelding laten kopiëren, maar dan moet het wel een kopieerapparaat zijn dat toner gebruikt.)  Als je een grote afbeelding hebt zoals ik, dan kun je die online vergroten. Afhankelijk van de grootte krijg je dan een aantal A4’s. Snijd de randjes af en zorg dat alles goed aansluit. Plak de A4’s voorzichtig aan de achterkant aan elkaar met schilders tape.


Leg de afbeelding(en) met de goede kant op het hout en plak de zijkanten vast met wat schilders tape.

Neem nu een stuk keukenrol, maak hier een prop van en giet er wat Citra Solve over heen. Wrijf nu zacht over de afbeelding zodat hij doorzichtig wordt.


Pak je lepel en wrijf met lichte druk over je afbeelding. Hoe langer je wrijft, hoe beter de afdruk. Als je wilt weten of het goed gaat kijk dan heel voorzichtig - zonder je afbeelding te verschuiven - onder je papier.

Haal tenslotte het papier eraf en laat alles goed drogen.
Mijn tafel heb ik op het laatst nog afgewerkt met wat brons wax, met dit als eindresultaat.

-------

 


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie tafel is het geworden. Wat zo'n opknap beurt kan doen he! Wij hebben sinds 2 maanden ook een nieuwe hoogglans salontafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel creatief gedaan! Ik wilde mijn oude salontafel vervangen, maar nu ik dit zie denk ik toch maar te gaan besparen op mijn kosten en zoiets uit mijn mouw te trekken. Kan niet wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi zeg. Wat je al niet met een oude salontafel kunt doen. Het is natuurlijk wel wat werk, maar geeft vast voldoening. Ik heb laatst ook zoiets op tv gezien, maar lang niet zo mooi als deze tafel!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.