donderdag 16 juni 2011

Van pech, pech en nog wat leuke dingen …..

Zou er een pechprijs voor gewone mensen zijn? Zo ja dan denk ik dat ik minimaal daarvoor genomineerd kan worden. Dit jaar is duidelijk zo mijn jaar niet. Tot nu toe heb ik meer tijd in bed doorgebracht dan erbuiten en hoewel het soms niet erg is om een paar daagjes niets te doen en alleen maar verwend te worden begint het me nu toch echt de keel uit te hangen.

Onze geplande vakantie – een maandje Frankrijk – moest op het laatste moment afgeblazen worden omdat ik plat lag. De wereld eindigt daar niet mee, er zijn ergere dingen dachten we, maar helaas werd mei bijna helemaal liggend doorgebracht.

Er was een reis gepland naar Thüringen met het koor van DH, maar ook dat moesten we laten voorbijgaan, want ik had longontsteking. Het enige voordeel hieraan was dat ik mijn nieuwe GSM nu fluitend kan bedienen. Ik heb nu een Samsung Galaxy, mijn leukste speeltje tot nu toe Glimlach

Telefoon

Toen ik weer mobiel was kwam de tweeling een paar daagjes logeren, dat was al tijden geleden afgesproken. We hadden nieuwe bedden voor de meisjes gekocht, ze vonden ze prachtig, dus dat was een schot in de roos. Vier dagen hebben we van alles gedaan met de hummels, het was echt genieten! Het weer werkte mee, dus konden we naar de speeltuin. In Biezemortel is een speeltuin uit de jaren vijftig, waar de kleinkinderen weg van zijn. De prijzen zijn ook uit vervlogen tijden, dus ook bij ons valt hij in de smaak. De dames hebben zich er prima geamuseerd.

Na weken niet gezwaaid te hebben met een stofdoek dacht ik “kom laat ik eens wat huishoudelijks gaan doen” en maakte prompt een gruwelijke smak over de swiffer. Tijdens het swifferen voelde ik iets onder mijn voet. Terwijl ik de swiffer vasthield probeerde ik die voet te bekijken, maar dat ging dus niet echt goed. Ik verloor mijn evenwicht en kiepte over de kreng tegen de grond. Eerst een heup tegen het bed, toen mijn andere been met een knal tegen de verwarming, daarna mijn knie tegen het bed en mijn rug tegen een nachtkastje. Ik was heel even heel bang dat ik met mijn hoofd ergens tegen aan zou komen maar dat ging gelukkig zachtjes. Ik was me echt rot geschrokken en DH ook. Die hoorde de dreun beneden en kwam als de wiedeweerga naar boven. Gelukkig heb ik er alleen maar wat pijnlijke blauwe plekken aan over gehouden en een geknakte swiffer Bedroefde emoticon

Swiffer

Tijdens mijn gedwongen verblijf in bed zag ik via de camera onder de overkapping bij de voordeur steeds een heel klein vogeltje heen en weer vliegen. Hij  was erg druk in de weer, maar ik zag niet meer dan steeds maar heen en weer flitsen.

winterkoninkje

Wat hij deed, geen idee, want de camera zag het niet. Omdat ik nogal nieuwsgierig ben ingesteld ( Hebben jullie wel eens nagedacht over het woord nieuwsgierig trouwens? Dat is helemaal niet negatief, het betekent gewoon dat je erg geïnteresseerd bent in veel dingen) wilde ik toch eens weten wat er nu zo interessant aan die overkapping. Met gevaar voor eigen leven – na die swiffer sta ik nergens meer van te kijken – ben ik, staande op een krukje uit de garage – eens polshoogte gaan nemen. Het beestje had een prachtig nestje gebouwd.

Winterkoninkje nest

Is het niet prachtig? Jammer genoeg is de constructie van het nest op de foto niet helemaal goed te zien. Ik ben steeds verbaasd als ik dit soort dingen zie, gemaakt door een heel klein vogeltje met alleen maar strootjes, draden en blaadjes.

Door alle horizontaal doorgebrachte tijd heb ik niets, maar dan ook niets aan quilten kunnen doen. Tussendoor is ook nog het eerste blok van de BOM Friends of Baltimore binnen gekomen, waar ik van heb liggen watertanden. Ik begin er nog niet aan, want ik heb nog zoveel onder handen, daar moet eerst een deel van af.

Omdat surfen wel ging heb ik het hele internet afgestruind naar leuke of leerzame dingen. Daar kwam ik deze koekjes tegen, een heel werk maar erg leuk, kijk maar:

cookie

Morgen komen mijn Bee vriendinnen, ik heb ook Bees af moeten zeggen dus ik verheug me erop. Eens kijken wat we gaan doen en wat zij te vertellen hebben.

En intussen eet ik lekker nog wat kersen…….

kersen

easter

1 opmerking:

 1. Dat is inderdaad veel pech hebben! gelukkig maar dat je niet met je hoofd ergens tegenaan kwam.
  Het winterkoninkje is zo schattig, wij hebben ze hier ook, ze zijn zo klein, en hun babies zijn helemaal te gek!
  Sterkte ermee!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.