vrijdag 7 december 2012

Sneeuw en al een beetje Kerst

Vannacht sliep ik slecht en werd regelmatig wakker. Er was sneeuw voorspeld, maar steeds als ik keek was de lucht wel zonder sterren, maar geen vlok te zien. Toen ik rond zeven uur wakker werd hoorde ik dat er sneeuw gevallen moest zijn, want de geluiden buiten werden gedempt. En inderdaad, er lag een leuk laagje sneeuw.

Buiten bij de VogelMac was het een drukte van belang, bij de silo’s was voer geen enkel probleem, maar de schaaltjes waren bedekt met zeker vijf centimeter sneeuw. Een aantal vogels zijn gewend om daar te eten maar helaas vingen ze dus bot. Voor hen heb ik maar snel wat brood gesneden, wat olie erover gedaan en buiten op de schaaltjes gedaan nadat ik die afgeveegd had.

20121207_114303

Het was ook tijd om de kerstboom op te zetten, maar eerst moest ik nog naar het tuincentrum want er moest nieuwe verlichting komen. De oude (echt oude dus) brandde part-time en op hele stukken helemaal niet meer.
Een bezoek aan het tuincentrum vind ik een van de leukste dingen om te doen, zeker in deze tijd. Het tuincentrum bij ons in de buurt maakt heel veel werk van dit seizoen en het is steeds weer een feest om daar rond te lopen en ideeën op te doen. Natuurlijk moest ik even kijken bij het stadje met de treinen, draaimolens, gewone molens en allerlei andere beweegbare dingen. Er vloog zelfs een zeppelin!

20121206_132748

Thuis begon het optuigen van de boom. We hebben een behoorlijk grote en DH zei al dat die niet op de “kerstboomplaats” zou passen. Hij was al op weg om de top eraf te zagen, maar gelukkig kon ik hem tegenhouden. Met vereende krachten kregen we de boom op zijn plaats. Voor alle zekerheid had ik de engel  er maar vast boven op gezet, want dat zou zeker niet meer lukken als hij goed stond. Die schuift met haar rok een stuk over de top heen, maar door haar was het gehele ding toch weer wat hoger. Het lukte nèt!

20121208_120014

De spreekwoordelijke puntjes moeten nu nog op de i.Er ligt nog stof te wachten voor een tafelkleed en een aantal kussenhoezen. Ik kan niet wachten tot ze klaar zijn……

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.