woensdag 13 februari 2013

Grrrrrr…..

Vandaag is zo’n dag dat je denkt “ik had beter onder de dekens kunnen blijven liggen”. Vanochtend voelde ik me redelijk en na de koffie die DH me had geserveerd had ik zelfs het plan om onder de douche te duiken. DH moest een begrafenisdienst zingen, dus deed ik alles op mijn elf en dertigste.

001

Eerst nog eens even kijken of ik nu dan Het Schaap kon zien bij uitzending gemist, want gisteren vond Ziggo dat het zondag was (zal wel Carnaval geweest zijn dacht ik nog.) Nou nee dus, mijn digitale Humax kon geen verbinding maken. Ik weet dat ik dat ook op de pc kan zien, maar soms vind ik het net zo comfortabel om horizontaal te kijken. Dan niet, dan mijn bed maar uit. Terwijl ik de douche instapte voelde ik iets verkeerd gaan. Gelukkig kon ik nog wat aantrekken en na een half uurtje heb ik me maar gewoon gepoedeld, dan maar douchen als DH terug is, want op deze manier durf ik niet. Gut beneden ook geen verbinding met de digitale tv.

13901_857a50cf

Straks even nakijken, eerst maar eten maken. Ik had een recept uitgekozen dat 3 uur in de oven moest, dus voor alle zekerheid dat maar eerst gedaan, dan heeft DH in ieder geval vanavond wat te eten. Gut ook geen internet beneden, misschien mijn draadloos netwerk eruit? Ja, dat ding deed het niet meer. Ik zal jullie niet vervelen, maar na trap op, trap af gelopen te hebben met kabels (mijn wifi punt hangt één hoog, de kabels en de routers twee hoog en mijn modem staat beneden) toch maar even Ziggo gebeld en gevraagd wanneer ik in aanmerking kwam voor een draadloos modem. Ik kan wel weer een wifi systeem gaan kopen, maar als Ziggo die dingen toch heeft wil ik er een van hen (wat ben ik minder dan een ander J?). In de eerste instantie kreeg ik iemand aan de lijn die ik echt niet verstond. Ik deed echt mijn best, maar het lukte me niet. Het leek wel of Jörgen Raymann heel erg snel aan het praten was, want die versta ik dan ook niet meer.

jorgenraymann

Nadat ik meerdere keren zei dat ik haar erg slecht verstond begreep ik dat ze geen modems meer hadden (gut!) en dat ik maar eens een andere keer daarover moest bellen. Wanneer wist ze niet, want ze wist eigenlijk niks. Ineens kreeg ik een brainwave, mijn digitale tv werkte ook niet meer, ik had een abonnement met uitzending gemist etc. én ik kon niet meer on demand bestellen. Dat doe ik nooit, maar misschien wilde ik dat morgen wel en dan kon het niet. Toen ik dat opmerkte, werd ik doorverbonden met een andere afdeling. Nadat ik mijn hele verhaal had gedaan, zei deze medewerker dat ik opnieuw hetzelfde nummer moest kiezen, maar dan een andere keuze maken. Nu kreeg ik een heel aardige mevrouw uit Limburg aan de lijn. Dat zei ze niet, maar dat hoefde ook niet, dat kon je meteen horen. Zij had wel draadloze modems in de aanbieding en natuurlijk kon ik die eentje krijgen. Ze zou er meteen voor zorgen dat ik er eentje kreeg. Kon wel een weekje duren (kon ook korter) maar vooruit, er moet wat te wensen blijven. In de bevestigingsmail stond dat het twee weken kon duren. Toch typisch dat als ik iets bij (laten we zeggen) Wehkamp bestel het de volgende dag bezorgd wordt en het bij Ziggo wel twee weken kan duren om een simpele modem te ontvangen. Zouden ze die dingen per trekschuit versturen?

cisco_epc3212_01

OK, de maaltijd in de oven was intussen ook bijna klaar, de was zat in de droger en de volgende in de wasmachine (tussentijds een stop verwisseld, wist ik veel dat de magnetron in de bijkeuken niet tegelijkertijd met de droogtrommel aan mag L) en ik kon het toch niet verkroppen dat ik geen draadloos internet had. Misschien dat ding eens resetten, zou dat de truc zijn? Wat denk je, ik reset de handel en hoppa, mijn tablet zag het systeem ineens. Alleen, het had weer de originele fabrieksnaam. Maar dat kunnen we aanpassen! En als mijn tablet het ziet, dan moeten de digitale kastjes dat toch ook doen? Nee dus, met geen enkele mogelijkheid werkt het. Er staat braaf dat mijn Humax mijn wifi ziet en dat ik een hartstikke goede verbinding heb, maar als ik dan wil verbinden krijg ik niet thuis. Mijn laptop, smart Phone en tablet zien het en maken verbinding, de rest doet het niet.

Enfin, we zijn nu aan het eind van de middag, ik heb werkend draadloos internet (maar dat had ik vanochtend ook) geen interactieve tv en een access point, wat niet meer te benaderen is, zodat ik geen nieuwe naam en wachtwoord in kan stellen. Mijn Normandische stoofpot is klaar, dus als ik wil kan ik gewoon diep onder de wol kruipen nu………

1 opmerking:

  1. ZUCHT>>>>>>>>>>> Lijkt mijn verhaal wel. Maar ja ik had 11 dagen HELEMAAL GEEN internet. ZUCHT>>>>>>
    LiefsAnsje

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.