woensdag 17 maart 2010

‘t Is stil als het niet waait….

zei mijn oma altijd als er niemand iets zei. Hier was het meer dan een week oorverdovend stil. Normaal houd ik hier in huis het gesprek gaande. DH kan prima een hele dag stil zijn, mij lukt dat voor geen meter helaas. Maar omdat ik in van alles en nog wat geïnteresseerd ben heb ik altijd wel een onderwerp waarover we uitgebreid van mening wisselen.

Het begon met dat ik me wat grieperig voelde, hangerig, koortsig, gewoon niet lekker dus. Ik kroop lekker onder de wol om de volgende ochtend wakker te worden met een voordeelverpakking scheermesjes in mijn keel. Slikken deed verschrikkelijk pijn en mijn stem was compleet weg. Niks gepiep of zo, helemaal niks. Een virus had zich laag in mijn keel genesteld en bemoeilijkte het spreken en ademhalen. Helaas kreeg ik geen antibioticum, om resistentie te voorkomen, dus ik heb een week weinig of niets kunnen zeggen.

Inmiddels kan ik me weer iets verstaanbaar maken en dat is maar goed ook, want door een storing bij Ziggo blijkt mijn basisstation van mijn splinternieuwe telefoon een opdoffer te hebben gehad en de geest te hebben gegeven. Gelukkig hadden we de oude toestellen nog, dus nu zitten we weer met dat irritante toontje. Deze keer kostte het drie dure gsm gesprekken met Ziggo om daar achter te komen.

Vanwege het virus heb ik weinig gedaan de laatste weken. Ik had net een haas uit Tilda boek Springtime Gifts in elkaar gezet, die kon ik in bed opvullen. Ik had zo graag van al de dieren in dat boek een exemplaar gemaakt. De kippen, ganzen, hazen en konijnen zijn zo leuk dat ik eigenlijk geen keus kon maken. Ik was dus maar begonnen met een haas en een konijn, de rest zou wel volgen. De haas is nu opgevuld, maar moet nog aangekleed, het konijn is alleen getekend op stof dus het schiet niet echt op…. 0002006a6yv

Gelukkig zit de lente in de lucht! Voelen jullie het ook? Je kunt het bijna ruiken! De krokusjes staan pront boven de grond en de vrouwenmantel komt ook al voorzichtig kijken. Ik kan niet wachten tot de knoppen van mijn enorme Camelia open gaan. Volgens de weersverwachting krijgen we een paar dagen met hogere temperaturen dus wie weet staan er al knoppen in bloei op 20 maart. Op die datum stond hij ieder jaar al behoorlijk in bloei, ik ben zooooo benieuwd!

 P1050857

Deze foto is genomen op 15 maart in 2008, dat was erg vroeg, nu is er nog geen spoortje roze te zien aan de struik.

De vogels zijn druk bezig achter in de hagen en zelfs in mijn mezenhuisje. Vorig jaar hadden we een nest koolmeesjes in het huisje en een nest merels in de haag. Ze zijn erg druk bezig en het vliegt af en aan met van alles en nog wat. Nu nog een prettige temperatuur dan kunnen we weer naar buiten!

joehoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.