maandag 5 april 2010

Slecht weer en tijdgebrek

't Was koud, het regende, soms was het zelfs natte sneeuw en er stond een wind alsof het november is de afgelopen week. Er zullen maar weinig van onze Oosterburen naar de Noordzee zijn gegaan denk ik, voor de horeca was het sowieso een treurig weerbeeld voor deze feestdagen om van de pretparken maar te zwijgen. In mijn tuin staat de camelia eindelijk in volle bloei. Het is een lust voor het oog, ik geniet er dagelijks van. De mezen en roodborstjes vliegen af en aan en zijn duidelijk aan het nesten bouwen. Bij mijn snackpaleis is het een drukte van belang, want het bouwen van nesten vreet energie.

Vandaag, tweede Paasdag scheen er een lekker zonnetje en achter de ruiten van de auto was het behaaglijk. Ik heb mijn Angels Story weggebracht naar Quiltstudio Patch & Stitch om te laten quilten. Ik heb maanden aan de top gewerkt en zag erg op tegen het quilten. Met de machine ben ik niet geoefend genoeg om zo’n grote quilt mooi te quilten en met de hand zou het weer een behoorlijke tijd gaan kosten.

An Angels Story I     An Angels Story II 

Op deze foto’s zit er nog geen rand aan de top. Deze rand is 25 cm. breed aan alle kanten en maakt de top erg mooi af. Ik wilde zo graag deze rand doorgequilt hebben met van die prachtige veren die ik op Youtube altijd zit te bewonderen, maar ook daar zag ik erg tegen op, bijna zeker wetende dat ik dat nooit voor elkaar zou krijgen. Voor Wendy Jansen is dat geen bezwaar gelukkig. De blokjes tussen de afbeeldingen van de engelen worden simpel doorgequilt, de borders rond de appliqués worden in de ditch gequilt, in de rand komen dus de veren en de blokken met de engelen worden gevuld met kleinere dingetjes. Dit laatste lijkt een beetje op meanderen maar dan heel fijn. Ik ben zo benieuwd en kan haast niet wachten om het eindresultaat te zien. In de tweede week van juni zou deze quilt klaar moeten zijn. Daarna hoeft er alleen nog een afwerkrand om en hij kan op mijn bed.

Sinds ik naar Zwolle ben geweest heb ik een tweede liefde, breien. Dit tot groot genoegen van Jongste DD. Samen zijn we aan het breien geslagen. Zij is begonnen aan een heel mooie trui en ik heb een ingewikkeld vest voor haar onder handen.

vest

Inmiddels heb ik het achterpand en het linker voorpand af. Het kost me moeite om mijn breiwerk aan de kant te leggen, want ik vind het zo leuk om te doen. Helaas heeft tot nu toe niemand de oplossing gevonden voor het chronische gebrek aan tijd waar ook ik aan lijd dus soms leg ik mijn breiwerk neer om wat te doen aan mijn eerste liefde: Quilten.

Ik heb het derde blok van Journey of a Quilter in elkaar gezet en ben nu bezig met het stitchen van de verschillende afbeeldingen in dit blok. Woensdag kan ik zien wat mijn bee-vriendinnen tot nu toe hieraan gedaan hebben, want dan komen we weer bij elkaar. Ik ben zo benieuwd hoe de door hen gemaakte blokken eruit zien.

Beekes 003a 

Vanwege dat chronisch tijd tekort heb ik besloten om voorlopig nog niet te beginnen aan Down in my garden, ook al kost het me erg veel moeite als ik naar de twee blokken kijk die ik inmiddels heb ontvangen. De stofjes zijn zo mooi dat het verschrikkelijk kriebelt als ik er naar kijk, maar voorlopig laat ik het dus bij aaien.

1 opmerking:

 1. Hoi Mac,
  de Camelia is werkelijk een lust voor het oog. Zeker niet overdreven dus.
  Blokje 2 van JoaQ ook al af...'k kan alleen maar zuchten... Hoop het morgen in 't echhie te zien.
  Bye en 'k hoop dat het vandaag beter fietsweer wordt.
  Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.