zondag 16 mei 2010

Van een mooie dag en een leuke verrassing…..

Zou het dan toch eindelijk lente worden? Het lijkt er wel op. Gisteren was het op mijn terras ineens heel voorzichtig lente, het was gewoon zacht! Jongste DD kwam voor een verlate Moederdag, ook al doe ik er niet aan, zij wel dus. Omdat vorig weekend de Giro rond Utrecht het hele verkeer in de war stuurde had ze Moederdag verzet naar gisteren. Ze had twee prachtig ingepakte presentjes bij haar, eentje met 3 prachtige FQ’s in aqua tinten. Ze was bij Laura in de Muurhuizen geweest en had deze FQ’s uitgezocht omdat ze de kleur zo mooi vond. Ik vind ze prachtig, en omdat ik nog niet erg veel in die tint heb, ben ik bang dat dit het begin is van een nieuwe verzameling. In het andere pakje zaten heel aparte aardewerken onderzetters, voor op mijn tuintafel. Ik ben er erg blij mee, Jongste weet meestal precies wat ik leuk vind.

P5160114


Wij zijn geen van tweeën mensen om alleen maar te zitten en thee te drinken dus ik had bedacht dat we samen wel naar het plaatselijk tuincentrum konden gaan om planten te kopen voor mijn potten die smeekten om iets vers erin. De primula’s hadden echt hun beste tijd gehad om over de uitgebloeide bollen maar te zwijgen. Helaas had blijkbaar het hele dorp en de rest van de omgeving hetzelfde plan opgepakt, dus het was een hele toer om eerst de auto te parkeren, daarna een karretje te bemachtigen om daarna tussen alle mensen door de planten te pakken die je daarna (als je eindelijk aan de beurt was) bij de kassa af moest rekenen. DH wilde graag rood-wit-blauw op het terras. Jaren geleden heb ik eens planten in die kleuren bij elkaar gezet, blijkbaar heeft dat zo’n verpletterende indruk gemaakt dat hij daarom blijft vragen. Omdat ik lijd aan “the disease to please” heb ik de planten daarop uitgezocht.

Vandaag scheen de zon, er was geen wind en het was meer dan 18 graden op het terras. Mijn handen jeukten om de gekochte planten in de bakken te gaan zetten dus rond 11 uur stond ik in de tuin. Het werd na een tijdje zelfs zo warm dat ik een t-shirt zonder mouwen heb aangedaan. DH hielp lekker mee door met potgrond, Hydro korrels en water te sjouwen. De uitgebloeide bollen moesten eerst in de grond. Dat is lastig, want ik heb haast geen plaats meer over om ze te zetten, maar na een beetje duwen en trekken lukte het toch. Zoals ieder jaar was mijn trip naar het tuincentrum gisteren slechts een begin. Zoals ieder jaar had ik me iets verrekend in de planten. Zoals ieder jaar ga ik morgen de volgende lading halen, maar dat is geen straf hoor. ‘n Tuincentrum is voor mij, net als een quiltwinkel, zoiets als een snoepwinkel voor een kind.

P5160113

P5160112

P5160116

Nu moet het alleen nog lente blijven…..

3 opmerkingen:

 1. Hoi Mac,
  tziet er weer fleurig uit. Moet er overigens geen oranje bij, om je vaderlands- en voetballievendheid nog meer luister bij te zetten ;-))))

  groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neeeeeee! DH wil ook Afrikaantjes, maar die vind ik echt RUK! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar zo'n 'vrijwillige' moederdag is ook wel leuk toch? Van mij hoeft het ook niet, maar af en toe komt er een leuke verrassing. Totaal vrijblijvend van mij uit.
  En de plantjes zijn mooi. Heerlijk, zo'n lentedag, dan wil ik ook altijd meteen de tuin in.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.