dinsdag 18 januari 2011

Van saamhorigheid, gevoelens, boeken en nog wat……

Ik maak deel uit van een Bee, deze bestaat uit 5 dames en we kennen elkaar nu ruim twee jaar. We waren geen vriendinnen die een Bee begonnen, we kenden elkaar, de een wat beter dan de ander en hadden dezelfde hobby die we best samen wilden delen. Na verloop van tijd merk je dat de band hechter wordt, je weet wat meer van elkaar, je vertelt eens wat je bezig houdt en je luistert naar het verdriet of de pijn van een van de anderen. Inmiddels zijn we een hechte groep die lief en leed met elkaar deelt. Ik durf gerust te zeggen dat we vriendinnen zijn die klaar staan voor elkaar als dit nodig mocht zijn. Onze laatste Bee was vorige week, niet alle Beekes (zo noemen wij ons, een samentrekking van Bee, de meisjesnaam van mijn moeder zit er in, en de naam van een ander van ons als het als Biekes uitgesproken wordt.) waren er in 1e instantie. Een van ons verbleef in Limburg – dachten we – vanwege ziekte van haar vader, een van ons had een verplichting en zou later komen. Zowel de een als de ander hield de gemoederen bezig. Toen dan de tweede net op tijd voor de lunch arriveerde, was dat erg prettig en zeker toen de laatste toch zich toch nog liet zien ondanks haar zichtbare vermoeidheid waren we blij verrast. Het was een show and tell in stukken en voor de rest waren we alleen maar aan het luisteren, aan het meevoelen en troostende woorden aan het zoeken, die zo dikwijls dicht tegen clichématig worden. Toch vond ik het een goede dag.

Vier van ons zijn bij een groep die maandelijks een blok naar wens maakt voor iemand van deze groep. We zijn met 13 personen dus aan het eind van het jaar heb je 12 verschillende blokken gemaakt en 12 blokken ontvangen die je zelf hebt uitgekozen. Je bent dan meteen al een eind op weg naar een quilt. Ik heb vorig jaar een mooi blok met antieke rozenstof gevraagd. Deze blokken had ik al een aantal ontvangen via een andere lijst, dus samen met die van vorig jaar heb ik een behoorlijk aantal blokken gekregen, 26 om precies te zijn. Ik ben nog aan het denken hoe ik ze aan elkaar zet en wat ik met de border ga doen. Als ik eruit ben zet ik hier de foto neer.

Deze groep komt een keer per jaar bij elkaar. Dit jaar is de organisatie daarvan in de handen van een quiltvriendin en mij, leuk hoor. We hebben al behoorlijk wat plannen en zijn vandaag aan de slag gegaan om alles eens op een rijtje te zetten. Ook daar zal ik hier meer over vertellen als de tijd daar is.

Over quilten heb ik nog steeds weinig te melden. Ik ben nog steeds bezig met het maken van de blokken van de maand, ik moet er nu nog 3 en dan zijn alle blokken voor dit jaar klaar om te worden verzonden. De foto’s zet ik hier neer als ik het blok verzonden heb.

Ik heb wel twee nieuwe boeken gekocht. Een zag ik toevallig op internet en was meteen verkocht. Het was alleen niet meer leverbaar, wel tweedehands. Ik heb het dus meteen gekocht voor 1 pond 19 + verzendkosten. Vorige week kwam het binnen. Het is een fantastisch boek:

Er is heel duidelijk uitgelegd hoe je een foto of afbeelding op stof kunt weergeven. Ik zal me veel door dit boek laten leiden.

Door alle verhalen over Home Sweet Home maar vooral door het eerste huis gemaakt door Jane werd ik ondanks alles steeds maar weer met dit boek geconfronteerd. In de eerste instantie kon ik de verleiding nog weerstaan, maar het werd precair toen ik las dat het boek in Nederland even niet meer leverbaar was. In Amerika was het er wel, nog wel met extra korting! Omdat ik mijn neus niet weer wilde stoten heb ik het toen meteen besteld en binnen een week lag het hier in de bus:

Ik kan haast niet wachten om hier mee te beginnen, maar ik mag het niet van mezelf. Eerst moet ik de blokken afhebben voor dit jaar, aan het eind van de maand komt er een nieuwe BOM binnen, een Baltimore (waar ik me ook erg op verheug) en daarnaast liggen hier nog 4 tops die af zijn, maar niet gesandwicht  en twee tops die maar voor een deel af zijn. Daar moet ik echt aan gaan werken. Pas als ik wat afheb mag ik weer aan wat nieuws. Trouwens, met de Bee gaan we ook al weer aan wat nieuws beginnen, een ontzettend leuke kerstquilt, een combinatie van patchwork, appliqué en stitcherie. Hij is erg leuk en als we er volgende maand mee beginnen maken we een kans om aan het eind van het jaar een kerstquilt af te hebben.

Dit is een van de blokken, is het niet leuk? Ik ben er erg benieuwd naar en ik kan haast niet wachten om er aan te gaan werken.

Nu nog even mijn blikje tijd bij laten vullen, want dat gaat wel zo snel leeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.