woensdag 20 juli 2011

Van mijn harts verlangen en WOW

Het is weer woensdag, dus tijd voor wip op woensdag, oftewel WOW.

Sinds een paar maanden ben ik druk bezig met het maken van de blokken voor de quilt van Esther Aliu “Hearts Desire” . Het is begonnen als een mysterie, maar sinds een paar dagen is het laatste deel bekend, dus we weten hoe de quilt er uit zou moeten gaan zien. Ongeveer dan, want ieder werkt met eigen kleuren en voorkeuren. Dat levert een enorme vari√ęteit op wat erg leuk is om te zien.

In het begin kon ik het tempo redelijk bijhouden, maar omdat ik had gekozen om ditmaal met de hand te appliqueren duurde het steeds langer voor ik een deel afhad. Zeker toen blok 3 uit drie delen en blok 4 uit vier delen bleek te bestaan.

Na een kleine dip heb ik nu het eerste blok van blok 4 af. Een enorme hoeveelheid aan voorbereidend werk, maar met een prachtig resultaat.

P1090004

blok 4-1

Omdat ik voor mijn Jongste DD een colbert en twee jurkjes moest maken, had ik erg weinig tijd om aan deze quilt te besteden, dus probeerde ik tussendoor wat blaadjes of zo te maken. Dit is het eerste blok dat ik echt in delen heb gemaakt.

Ik heb vier van de blokken aan elkaar gelegd, om een idee te krijgen van de top. Alle blokken aan elkaar kon niet, want ik moet  nog 3 hoekblokken maken, vandaar slechts een deel:

P1080996

Langs de negen blokken van de top wil ik eerst een smalle bordeauxrode sashing zetten en daarna de border. De originele border, door Esther ontworpen vind ik te druk, dus ik neem een deel daarvan over. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat, maar dat gaat nog wel even duren vrees ik, want het quilten van “Mijn Hartsverlangen” gaat nog wel wat tijd kosten denk ik……

easter

 

8 opmerkingen:

 1. Your blocks are great! Very pretty.
  Best wishes from Berit in Norway :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello from Florida. :D These are so pretty. Soon I will start my first real applique quilt. It will probably take me 3 years to stitch it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is beautiful. I like the softness.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your Heart's Desire blocks are LOVELY! What nice color selection and fine handwork. This is my first time visiting your blog. Your flower block immediately caught my attention on the blog list from Jane's. It is fun to see beautiful quilts from around the world. Thanks for sharing! Wanda in Oklahoma, USA http://scraphappyquilting.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is just looking so wonderful, great work! I love the colours.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.