dinsdag 26 juli 2011

Van alles achter de naaimachine en WOW….

Sinds jaren is werken met mijn handen mijn grootste hobby, of het nu knutselen is, of quilten, onkruid wieden in de tuin of schilderen, als ik maar iets kan doen met mijn handen ben ik dik tevreden.

Toen ik begin twintig was, en dat is best al even geleden, begon ik begeleid door een schoonzusje voorzichtig te werken met de naaimachine. Zij leerde me om plezier te hebben in het maken van een kledingstuk. Tot nu toe maak ik nog regelmatig kleden, vooral voor Jongste DD. Zij heeft zo’n lange armen en benen dat ze in winkels haast niet kan slagen en komt dus regelmatig met een verzoek. Een paar weken geleden vroeg ze om wat zomerjurkjes, twee blouses en twee colbertjes. Dat is best veel werk dus het quilten kwam een beetje in de verdrukking, maar ach dit gaf ook veel voldoening.

Ik heb inmiddels drie zomerjurkjes geproduceerd, helaas heb ik vergeten om er foto’s van te maken, maar ik heb wel een foto van de stofjes:

P1090026

Het witte stofje is tricot, de andere twee zijn katoentjes, de restjes zijn prima om te quilten Glimlach.

Met het eerste colbertje ben ik druk bezig, het buiten jasje zit in elkaar, nu de voering nog:

P1090021

Tussendoor werk ik wel nog wat aan Hearts Desire. Ik heb gisteren de achterkantstof besteld bij Hancocks of Paduca. Zij hadden een van de stoffen van Luna Notte op een breedte van 110”, en nog in de uitverkoop ook. Ik heb gekozen voor deze achterkant:

De top is druk genoeg, en op deze stof is het quiltpatroon straks ook erg goed te zien.

Omdat het weer nogal wisselvallig is vind ik het geen straf om binnen veel tijd door te brengen. Ik zit heerlijk op mijn werkkamer en heb een prachtig uitzicht door het raam voor me. Blijkbaar wonen wij midden in een ballonvaart route, want als het maar een beetje rustig weer is hoor je de ballonnen aankomen, alsof ze bijna binnen vliegen.

P1090017

Terwijl de vogels in de tuin af en aan vliegen om te eten bij mijn vogel Mac – het lijkt wel of ze elkaar verwittigen, want het worden er steeds meer – werk ik nog lekker een paar uurtjes door aan mijn Harts Verlangen…….

easter

 

3 opmerkingen:

 1. Wat knap, al die mooie kleding, Mac! het colbertje ziet er schattig uit, echt zomers.
  Hier komen ook steeds meer vogels in de tuin, zelfs met het mooie zomerweer wat we hier hebben.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a lovely summer jacket. It's so nice that you find the time to get some sewing done. I have a few outstanding pieces I should really get stuck into.

  I agree with you about the backing fabric for Hearts Desire - simple is fine. There is so much going on with the quilt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent lekker bezig!

  Bedankt voor je leuke commentaar op mijn Heart's Desire. Die van jou vind ik echt prachtig! Je gebruikt hele mooie stoffen en hij is mooi rustig.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.