woensdag 10 augustus 2011

Van opruimwoede, m’n hartsverlangen en ‘n vis….

Al een tijdje vind ik dat ik eigenlijk te weinig opbergruimte heb. Eigenlijk is dat onzin, want ik heb meters opbergruimte, dus dat kan het niet zijn. Maar na wat rondkijken had ik nog een plaats gevonden waar ik wat kon opbergen. Mijn DH verklaarde me voor gek, maar ik wist precies wat ik wilde. En dat wat ik wilde verkocht Ikea. Het was wisselvallig weer, dus weer om naar Ikea te gaan en omdat ik er een echt dagje uit van wilde maken, had ik een lijstje voor de Makro, waar we toch langskwamen.

Ik had beter moeten weten, in ieder geval beter moeten nadenken. Met wisselvallig weer hebben meer mensen een Ikea lightball moment. Daar bovenop zat de Ikea die ik uitgekozen had in een enorme verbouwing. Toen we eindelijk in de buurt waren – DH heeft nog steeds moeite met de nieuwe situatie rondom Eindhoven – werden we naar een immens parkeerterrein gewezen dat een eindje van de vestiging aflag. Van daar reden grote bussen constant heen en weer om de klanten naar het warenhuis te rijden. Het was druk, niet meer normaal. En tot overmaat van ramp hadden ze niet waar ik voor kwam. Maar ik kocht wel een paar leuke glazen potten, een leuk dekbedovertrek (altijd goed voor 2 achterkanten van een quilt) en een tweezitsbank.

Thuis gekomen merkte ik dat ik geen plaats had om de glazen potten, die ik gevuld had met kralen etc. neer te zetten. Dat maakte het monster in mij wakker, dus vandaag heb ik verplaatst en geruimd met als resultaat dat mijn potten een prima plaats hebben en DH een retourtje naar de stortplaats kan met zakken, tassen en dozen vol met allerlei dingen die ik kwijt wilde.

Ik had dus geen tijd meer om verder te werken aan mijn Hartsverlangen, maar Yeeeeeh, ik heb al twee hoekblokken af.

Harts Verlangen 2 hoekblokken

Na rijp beraad (en na goede raad) heb ik ervoor gekozen om de hoekblokken met de vaas naar het midden te plaatsen. Het midden blok wordt op deze manier mooier ingekaderd. Nu op naar de laatste blokken!

Bij het verplaatsen en ruimen vond ik mijn vis terug. Mijn vis waar ik zo hard aan heb gewerkt en niet meer kon vinden. Het is een van mijn eerste probeersels op weg naar het werken met andere dan de geijkte  materialen.

P1090041

Hij is nog lang niet zoals ik wil, maar het is leuk werk om buiten lekker in het zonnetje te doen. Eerst maar eens kan kijken of ik met de draden aan de rechterkant wat zeewier na kan maken.

Oh ja, het is WOW – WIP op woensdag – vandaag. Kijk maar eens op de site van Esther. Het is erg interessant om te zien waar verschillende quilters mee bezig zijn. Doen hoor…..

easter

7 opmerkingen:

 1. Your "Hearts Desire" is looking great! And I love your fish.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Heart's Desire wordt geweldig! Je kleuren zijn prachtig bij elkaar, met precies de goede kleuraccenten. Het is leuk om hem te zien groeien!

  Ga alsjeblieft door met die vis. Ik ben zo benieuwd hoe hij wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love your Hearts blocks looking wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your Heart’s Desire quilt is growing fast & looks lovely. That is A wonderful fish, is it your design too?????? Gorgeous colours. Cheers Glenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This looks lovely Happy stitching. Chrisb

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yes, I understand because I am an Ikea junky too. I love all their organising ideas!! I have plenty of storage space which I am always filling up - so I know how you feel.

  And, two corner blocks is a lot done!! Looks great!

  PS
  Please add Google Translator to your blog as I do love reading it!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mac,

  Vandaag heb ik mij ingeschreven op je blog, blijf ik een beetje op de hoogte van de BVM-mers. Ben zelf ook net een blog begonnen, verslavend he!

  Groetjes marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.