dinsdag 22 november 2011

Van een opgeruimde tuin, mist, geen enkele traptrede, sneeuwdagen en een emmertje met schep op het strand…….

Na een afwezigheid van bijna een maand om redenen waarmee ik jullie niet zal vermoeien schrijf ik maar weer met frisse moed een stukje op mijn blog. Als ik nog langer wacht, hoef ik haast niet meer te schrijven….

Vorige week lag zowel de voor- als de achtertuin vol met blad. Het weer was prima dus uitnodigend om een goed met de bladhark te keer te gaan. De bladmand was net leeg gemaakt, dus snel aan de gang voor de rest van de straat dit ook ontdekte. DH zwaaide met de harken en ik begon aan de hosta’s. Prachtplanten, maar ze zien er niet uit als ze uitgebloeid zijn. Meteen ook maar de hop onderhanden genomen en links en rechts nog wat verdwaald spul meegepakt. Mijn tuin staat sinds de zomer vol met hele kleine worteltjes, overal vind je ze. Dit blijkt de dank te zijn van vele kleine vogeltjes voor het verzorgen van de Fligh in Mac. Omdat er een explosie binnenviel van de tuincentra in de omgeving die allemaal schreeuwden dat de bergthee zo goedkoop was (en omdat ik het ook zo’n gezellige seizoenplant vind, heb ik meteen een pallet gehaald en her en der wat neergezet:

2011-11-11 12.07.28

2011-11-11 12.07.43

2011-11-11 12.07.51

De camellia stond tot mijn grote verbazing al barstensvol met knoppen. Ieder jaar denk ik weer “deze keer vriezen ze allemaal kapot, dat kan niet anders” en ieder jaar buigt de struik onder de vele bloemen.

2011-11-11 12.02.35

Na deze prachtige dagen kwam de mist opzetten, dagenlang lijkt het al of ons huis onder een deken ligt. Op zich is dat niet zo’n probleem, maar we zouden zondag met Jongste naar het theater in haar woonplaats en het weer zag er niet lekker uit. We reden hier op de middag weg en zagen geen hand voor ogen. Eerst denk je dan dat de mist zo dik was omdat we hier allemaal velden hebben voor we het dorp uit zijn, maar daarna rijd je stapvoets op de weg naar Den Bosch. Ook daar liggen weilanden aan weerskanten van de weg. Met een vaartje van 50 kwamen we bij Vught aan en eerlijk gezegd werd de mist eerder dikker dan dunner. Toen DH on top of it ook nog zei dat er die middag gewaarschuwd was niet de deur uit te gaan als het niet hoefde namen we het besluit om maar om te draaien. Dan maar geen theater….. Het was wel erg jammer want het was een toneelstuk naar een film gemaakt door Hitchcock uit 1939.

 

Maar helaas voor ons dus geen enkele traptrede. Gelukkig had ik twee weken geleden de kaartjes al bij Jongste DD achter gelaten – een voorzichtige meid is overal op voorbereid – zodat zij samen met haar Lief naar de voorstelling kon.

Tussen alle bedrijven door stitch ik behoorlijk wat aan de quilt Snow Days. Soms patch ik zelfs een beetje. De bovenrand zit nu in elkaar.

Panorama 1

Het ziet er een beetje raar uit, want ik heb geprobeerd er een panoramafoto van te maken en dan trekt hij alles een beetje rond. Maar het geeft een idee van de rand.

Zaterdag viel er weer een blok op de mat voor de quilt van mijn DGS. Deze keer was het een emmertje met schepje op het strand.

Blok 8 - Joke

Nog vier blokken dan heb ik de hele quilt bij elkaar. Ik moet eens gaan nadenken hoe ik de quilt in elkaar ga zetten, want het middenblok hangt daarvan af en dat ga ik zelf maken. Ik denk dat het een mariners compass wordt, maar ik moet het nog even bekijken.

Inmiddels is het 4.45 uur, weer een zo goed als slapeloze nacht. Misschien kan ik nog een paar uurtjes meepakken, die heb ik wel nodig want morgen – eigenlijk straks dus – komt mijn nieuwe machine en daar wil ik echt mee spelen……..

eastera

3 opmerkingen:

 1. Ha Mac, Wat heb je een mooie tuin! Leuke hoekjes.
  Veel plezier met je nieuwe machine. Welke heb je gekozen? Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Mac,
  wat jammer dat je de theather-treden hebt moeten missen door het weer....Maar meer tijd voor...
  Tuin ziet er weer schitterend uit.
  En dan je Snowdays: in dit tempo is tie af voor de echte vlokken vallen ;-))
  groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je Snowdays wordt mooi! En dan meteen een echt zomers blok erachter aan...
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.