maandag 24 oktober 2011

Van ‘n quiltdag, ‘n adoptie en heel veel plezier…..

Gisteren was het weer de jaarlijkse quiltdag in Helmond die dit jaar voor de 3e keer door Sabine werd georganiseerd. Ook dit jaar gingen we weer met onze Bee daarheen, samen in één auto. Het was zalig weer en ik mocht voor in zitten (zal wel komen omdat ik gisteren de oudste aanwezige was Glimlach). We moesten omrijden want er was een weg afgesloten, mij zei het niets maar onze chauffeur doorkruist het hele land en gaat nogal eens die kant uit, dus lieten we het haar uitzoeken. Wij zaten goed, een half uurtje meer of minder in de auto was geen straf.

Als je eenmaal binnen bent en een tafel hebt gevonden is het halve werk al gedaan. Meteen bij binnenkomst, we waren aan de vroege kant, stond er naast ons een eenzame quiltster te kijken naar wat er allemaal gebeurde om haar heen. Wij gaan een praatje niet uit de weg, dus binnen no time hadden we haar uitgenodigd aan onze tafel. Dat beviel ons goed, zo goed dat we besloten haar te adopteren. Dit doen we niet zo maar, dat jullie niet denken je hoeft er maar bij te gaan staan en bingo, geadopteerd. Nee we moeten je om te beginnen aardig vinden en je moet vooral lekker en gezellig praten. Niet te veel, dat doe ik wel, maar gewoon gezellig meedoen.

Zoals altijd begonnen we met een Show and Tell. Wij, Beekes (spreek uit Biekes) zijn vorig jaar ter gelegenheid van mijn 60e verjaardag begonnen aan de Yourney of a Quilter. We gebruikten hiervoor twee grote bakken stash en een heel klein beetje van onze eigen voorraad. En kijk, vijf compleet verschillende quilts werden het, waarvan we er vier konden laten zien.

4x Yourney of a Quilter

foto: Shirley

 

Het was behoorlijk druk, er waren ook een aantal erg leuke winkeltjes waar van alles lag waar je haast niet aan voorbij kon lopen zonder iets te kopen.

Foto’s: Shirley

En natuurlijk is mijn geest erg gewillig en pas ik me aan de geldende norm aan en koop, en koop nog wat, en nog meer en als er een pinapparaat boven de toonbank komt tja, dan is de beer los.

Will deed gezellig mee. Bij de Bingo had ze niet alleen het allereerst een rijtje vol, maar ook het eerst een volledige kaart! Zeg nou nog maar eens dat wij geen geluk brengen!

2011-10-22 14.24.28

Daarna werden prijsjes uitgereikt voor de mooiste siggies, waar weer twee van ons groepje voor naar voren geroepen werden. Marion en Caroline hadden met recht een prijs voor hun werk: Daarna kwamen de mooiste naamplaatjes aan de beurt. Ondanks mijn werkelijk unieke onzichtbare naamtag viel ik niet in de prijzen….. Als laatste werden de mensen op het toneel gevraagd die alle drie de jaren aanwezig waren. Toen was nummer vier van ons groepje aan de beurt, Petra. Ik heb me het eerste jaar wel ingeschreven en heb de Goody bag wel, maar kon helaas niet omdat ik plat moest liggen toen.

Maar met zo’n leuke dag, vol met gezelligheid, lachen, ohen en aaahen, het ontmoeten van mensen waarvan je alleen de naam maar kent, heb je eigenlijk geen prijs nodig. Mijn prijs was een op stap met mijn Beevriendinnen en de adoptie van Will natuurlijk!……..

easter

2 opmerkingen:

 1. Dag Mac,
  gelukkig zijn mijn kaken weer bijgetrokken van het lachen. Je zou toch bijna zeggen dat ze tijdens onze quiltbijeenkomsten toch wel voldoende training moeten hebben gehad....
  Ik maak me maar weer op voor later deze week....
  gezellig!!!
  tot gauw,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk doosje is het, lijkt me erg handig ook. Volgens mij was het een heerlijke dag, met veel prijzen gewonnen...geluk was zeker aan jullie kant! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.