zondag 29 juli 2012

Kerstmis in Juli …….

Toen ik bezig was met de mooie tuin en de Italiaanse keuken nam ik mij voor om als volgende project aan mijn Baltimore Album te beginnen. Dit lag al helemaal klaar op me te wachten en omdat ik mijn schoenen toch nog aan had durfde ik ook daar aan te beginnen.

Weer begon het, tekenen, knippen van het freezerpaper, de stof, het strijken en dan eindelijk het appliqueren op de achtergrondstof. Ik begon met het blok van de clipper. Dat leek me weliswaar arbeidsintensief maar wel een goed blok om mee te beginnen.Inmiddels ben ik er wel achter dat een goede organisatie het halve werk is. Allereerst heb ik alle stofjes van stickers voorzien en alle uitgeknipte stukjes freezerpaper in een zakje waar de code van de stof op staat. Zo kunnen alle stukjes van een kleur in een keer op de stof gestreken worden en blijf je het overzicht houden.

2012-07-29 02.24.37

2012-07-29 02.24.46

Het vordert gestaag, want ieder stukje moet weer worden omgestreken nadat ik het ingesmeerd heb met stijfsel. Hierdoor blijft de vouw goed zitten en kun je het papier er al uit halen voordat het op de achtergrond vastgezet wordt.

Ondanks het plezier dat ik beleef aan het maken van dit soort quilts, bleef ik toch rondkijken of ik ook niet tussendoor nog wat kon stitchen. Zeker omdat de temperatuur buiten erg hoog was en stitchen dan het minst arbeidsintensief is. En kijk, daar viel de nieuwste Homespun in mijn brievenbus, met daarin net op tijd een leuk project. Een stitch along met als thema het Kerstverhaal. De eerste twee plaatjes deden me al smelten, dus ik ben meteen gaan zoeken naar materialen die ik gelukkig allemaal in huis had. Zodoende ben ik aan het eerste blok begonnen.

2012-07-29 02.28.34

Zo is er nog niet heel veel van te zien, maar als je op de foto klikt moeten er wel wat details te zien zijn. Het tweede blok is de kameel van de drie koningen, ook al zo vol humor. Ik weet nog niet of ik de hele quilt maak of dat ik er iets anders mee doe, maar voorlopig heb ik weer wat te stitchen als het warm is of als ik naar een bee ga……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.