dinsdag 31 juli 2012

Dino’s, dino’s en nog eens dino’s……

Vandaag ben ik samen met mijn DGS – die nog steeds aan het logeren is – op pad gegaan. We wilden iets leuks en iets interessants. Kleinzoon is wild van dinosauriërs dus gingen we naar het Natuurmuseum Brabant waar een speciale tentoonstelling hierover liep.

Het is een aanrader om met kinderen heen te gaan, want in dit museum staat het kind centraal, terwijl het voor volwassenen ook erg leuk en leerzaam is. Er liepen behoorlijk wat Oma’s en Opa’s met kleinkinderen rond, maar je kon gemakkelijk overal bij.

Je kunt een speurtocht doen door het hele museum, waarbij je vragen moet oplossen, maar ook onderzoek behoort tot de mogelijkheid. En dan natuurlijk de dino’s! Zo fantastisch in elkaar gezet en zo duidelijk gedocumenteerd, enig om te doen. Kinderen werden constant geprikkeld om allerlei dingen te onderzoeken, van het uit elkaar halen, benoemen en weer terugzetten van allerlei organen in ons lichaam

2012-07-31 13.54.32

tot het ontdekken of iets een reflex of instinct is. Je kon je verkleden als dino, lopen met de poten aan je voeten en paleontoloog spelen door met allerlei kwastjes te zoeken naar fossielen en botten.

2012-07-31 14.13.51

Er stonden enorme skeletten waaronder een van een potvis die aangespoeld was in Scheveningen en niet meer te redden was. Wat een enorm beest is dat! Er werd uitgebreid getoond hoe de opgravingen gingen en wat er allemaal bij kwam kijken om de skeletten in elkaar te zetten.

2012-07-31 15.24.08

2012-07-31 15.27.44

Kortom, een aanrader als je op een druilerige dag niet weet wat te doen met je kinderen of kleinkinderen. Mijn DGS is net 7 en heeft genoten! Ik zeg DOEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.