woensdag 30 januari 2013

Balen…

Door allerlei gedoe ben ik helemaal mijn Cuccina Italiana vergeten. Eigenlijk is dat niet zo gek want hij de onderdelen liggen netjes, helemaal klaar, opgeborgen in een kast. Dat is natuurlijk idioot, een quilt die net af is en die zoveel moeite heeft gekost, in de kast te leggen.

P1100277

De quilt bestaat uit vijf delen die als een soort vijf luik moet worden opgehangen. Het is een ontwerp van McKenna Ryan, helemaal met de originele stoffen gemaakt. Ik heb peentjes gezweet toen ik moest gaan quilten want het was de eerste keer dat ik dit deed. Het ging stukken beter dan ik had verwacht, het scheelt natuurlijk dat het niet zo’n enorme quilt is. Dat werkt een stuk gemakkelijker.

P1100278

Tijdens het maken had ik al helemaal bedacht waar hij moest komen. In de eetkamer hebben we een muur die er prima voor geschikt is. Zelfs de kleur van de muur leek wel speciaal gekozen voor de quilt.

P1100280

Naarmate ik vorderde met de verschillende onderdelen vond ik het wel allemaal erg groot worden. Ik had natuurlijk wel een beetje naar de maat gekeken, maar nog niet meteen omgerekend en dacht dat het nèt zou moeten kunnen.

P1100282

In het midden van de bedoelde muur hangt een grote spiegel. Die hangt precies boven het eind van de tafel, die met de korte kant tegen deze muur staat. In het slechtste geval, dacht ik, verhangen we de spiegel (of we halen hem gewoon weg). DH is nogal gehecht aan deze spiegel, dus deze gedachte hield ik maar even wijselijk voor me.

P1100284

Eindelijk was ik klaar met al het appliqué werk. Ik vond alle onderdelen prachtig! De bedoeling was dat hij zo zou komen hangen:

cuccina italiana

Terwijl ik naar de eetkamer liep wist ik al zeker dat de spiegel in de weg hing. DH dacht dat het wel moest kunnen, maar die is niet echt goed met maten. Het ging dus niet, behalve als de spiegel verplaatst werd of weg ging. Toen ik dat opperde leek het alsof ik voorstelde om iemand te vermoorden en dan nog een heel lief iemand ook. Om een heel lang verhaal kort te maken, de quilt ligt zorgvuldig ingepakt in een kast op mijn werkkamer. Soms mag hij even uit de kast, dan aai ik hem even, kijk er nog even naar en pak dan alles weer zorgvuldig in. Misschien dat hij ooit nog eens aan de muur komt te hangen, tot die tijd kijk ik met een scheve blik ietwat balend naar de spiegel…..

4 opmerkingen:

 1. Echt zonde dat zo'n mooie quilt in de kast ligt.

  Wat we nodig hebben is een hele grote hobbykamer of atelier, met hele lange muren! ;o) Ook hier is het een gevecht om iets handwerkerigs op te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Muren genoeg, zelfs lange, maar ze hangen vol. DH verzamelt antieke prenten, vandaar.

   Verwijderen
 2. Ohhh wat een plaatje van een quilt(s). Helpt het ook niet als je hem HEEL lief aan kijkt ??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe niet anders Carin, maar helaas....

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.