donderdag 6 maart 2014

Baltimore

Na een behoorlijk lange blogsabatical  pak ik de draad vandaag weer op. Tijdens de gehele afwezigheid heb ik niets nada noppes aan quilten gedaan, dus valt daar weinig over te vertellen. Wat ik wel gedaan heb is de moeite van het vertellen niet waard, dus daar weid ik ook maar niet over uit.

Na verloop van tijd begon het quiltvirus toch weer te kriebelen, ik wilde weer een nieuwe uitdaging. Gelukkig had ik die nog een liggen. Twee jaar geleden heb ik gedurende een aantal maanden een complete Baltimore Album verzameld waar ik niets mee gedaan heb. Maand na maand stopte ik de dikke enveloppe in een grote bak om die vervolgens te vergeten. Tot ik de bak ineens weer zag tijdens een zoekactie naar heel wat anders.

Blok 1 is the Glorious Eagle. Alleen al de voorbereidende werkzaamheden nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Ik ben begonnen met het maken van de besjes. Daarvoor gebruik ik ronde malletjes waarvan ik de naam helaas niet meer weet.

20140306_210122

Voor de bloemstengels, de vlag, pijlen en allerlei rechte reepjes gebruik ik Karen Kay Buckley’s Perfect Stems:

20140306_210310

Beide hulpmiddelen zijn in mijn ogen onmisbaar, het scheelt écht!

Ik kon niet stoppen met werken aan de Adelaar, iedere dag dacht ik: “Alleen dit stukje nog, dan stop ik ermee voor vandaag”, maar het werden steeds grotere stukjes. De Adelaar groeide en groeide en werd steeds mooier.

En eindelijk na een paar weken hard werken was dit het resultaat:

20140226_224305                               (de blauwe lijnen moeten nog weg natuurlijk)

En zeg nou zelf, is hij niet prachtig?

Ik ben meteen doorgegaan aan het volgende blok, The Woven Flower Basket, weer een prachtig blok met weer enorm veel werk. Maar daarover later…..

Tjuuuuuus,

Mac

1 opmerking:

  1. Hallo, ik ben Elly en heb vol bewondering naar je quilt hearts desire gekeken. Ben al een tijd bezig dit patroon te krijgen maar dat valt niet mee tot op heden is dit nog niet gelukt.
    Misschien heb je dit patroon nog en zou je het willen delen, je zou me er heel blij mee maken.
    Met vriendelijke groet,
    Elly Jansen

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.