dinsdag 22 juni 2010

Van dingen waar ik blij van word ….

 

Ik kan blij worden van kleine dingen. Als het mooi weer is stap ik op de fiets en rijd binnen een paar minuten door het mooiste landschap wat ik kan bedenken. Ik fiets langs weiden en velden 100_4144
vol jonge maïs, maar als ik de andere kant op ga fiets ik binnen no time door de hei of langs de vennen. Ik voel me dan steeds weer een bevoorrecht mens en dat is goed om je zo te voelen. Dan vallen de dingen die soms niet meezitten stukken makkelijker te hebben. 100_4140Het is heerlijk om uit te waaien en met een half uurtje fietsen heb ik weer behoorlijk wat energie opgedaan.

‘s Ochtends in alle vroegte kun je me, bij mooi weer, vinden in mijn tuin. Buiten de vaste planten heb ik ook een behoorlijk aantal potten gevuld met allerlei seizoenplanten. Om er zo lang mogelijk plezier van te hebben vertroetel ik deze behoorlijk. Ik geef ze liefdevol water en verwijder alle uitgebloeide bloemetjes en verwelkte of verdorde blaadjes. Het is heerlijk zo, alles is nog zo stil buiten, alleen de vogeltjes kwetteren dat het een lieve lust is en de dag is nog net niet echt begonnen.19.07.02 P1060413 
Mooie lapjes doen bijna het zelfde met me. Als het weer niet echt uitnodigt om te fietsen, dan ga ik winkelen op het www. Ik heb inmiddels een hele verzameling online stores tussen mijn favorieten staan die de meest verleidelijke collecties aan stoffen of patronen hebben. Omdat de meeste winkels in de USA of Australië gevestigd zijn is de prijs over het algemeen ook nog interessanter dan hier. Ik kan uren zoet zijn met het vullen van een virtueel karretje, dat ik aan het eind meestal braaf leeg maak, want ik zou niet eens weten waar ik het nog op moet bergen. Maar soms loop ik tegen iets op, dat zo mooi is, of zo goedkoop, of dat ik simpelweg gewoon wil hebben, dat ik de verleiding niet kan weerstaan. Ik heb laatst dus bij een van mijn favoriete leveranciers Crab Apple Hill een paar prachtige patronen uitgezocht. Toen ik de kussens zag jeukten mijn vingers om deze ook te maken en de Kerstquilt was zo eenzaam mooi dat ik ook die maar heb besteld. Ik ben de kussens aan het maken op zandkleurig linnen in twee dicht bij elkaar liggende tinten, het is meer werk dan ik dacht, maar het schiet al op.P1060409 Op de foto is nog niet duidelijk te zien hoe het er precies uitziet, maar je krijgt een idee. De dubbele rand is niet de rand van het kussen. De kaart komt midden op een kussen met een brede rand er om-heen. Het kussen wordt ongeveer 40 x 60 cm.

Een goede quiltster heeft meer projecten onder handen en dus heb ik er ook meerdere tegelijkertijd. Ik ben geabonneerd op de BOM van Leanne’s House “Down in the Garden”. image
Tot nu heb ik vier blok- ken ontvangen. Omdat ik met meerdere dingen bezig was, mocht ik van mezelf hier niet aan beginnen voor ik een ander project af had. Maar ja, soms breek ik afspraken met mezelf. Vorige week had ik een vervelende bronchitis opgelopen, het was zo lastig dat zelfs mijn stem weg was. Ik was dus gewoon zielig en om mezelf te troosten mocht ik aan een blok beginnen. Het is veel meer werk dan de andere projecten van Leanne die ik tot nu toe onder handen had. Het blok wordt gepatched, gestitched en ook nog samengesteld met allerlei technieken zoals appliqueren en English Paperpiecing. Het is arbeidsintensief, maar het wordt leuk!

P1060411

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar ik blij van wordt, mijn gezin, onze kleinkinderen, mijn huis. mijn beevriendinnen en nog veel meer. Ik ben best een gelukkig mens!

5 opmerkingen:

 1. I love your WIP posted today...such beautiful colours! Thanks for sharing

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Mac. I saw your WIP posted on the In Stitches site. It's looking great. I made this quilt in 2006/2007 and loved every minute. I have been fortunate enough to meet Leanne a couple of times and have a photo of her and myself holding my quilt. I pieced mine by hand. Are you hand or machine piecing?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi!!!
  Ook leuke kleinkinderen trouwens!

  Groetjes, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Mac,
  mooie plantjes, mooie lapjes en vandaag die schitterende quilt.....
  Heerlijk om dat samen met je mee te beleven.
  Groetjes en tot woensdag,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. so enjoyed your post . holland love - my family was from there on mother's side , and my Husbands family was from Belgium , so we are visiting there enjoyed When We Were stationed in frankfurt SEVERAL months ago . Your garden is wonderful And That quilt is just fantastic . Saw The Other One You Are Working on Wednesday in the seesaw project.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.