zondag 4 juli 2010

Van warmte, voetbal en een happy end….

Sinds ruim een week is het hier erg warm. Ik kan niet zo goed tegen warmte, tot 25 graden gaat het nog nèt, maar daarboven wordt het snel een probleem. Ademhalen wordt steeds moeilijker, dus meestal blijf ik maar binnen. Soms verkoelt het nog wat als ik ga fietsen, maar zelfs dit werd me te veel.

Doordat het zo warm is kan ik bijna niet genieten van mijn tuin. ‘s Ochtends in alle vroegte geef ik de planten water, want de zon zorgt dat de bakken bijna staan te gillen om vocht. Een dagje overslaan kan echt niet want de hortensia’s schrompelen meteen ineen om water af te dwingen. Er bloeien nu grotere stukken in mijn tuin. Het roze, van papavers en pioenrozen heeft plaats gemaakt voor het blauw en purper van de campanula en hosta.

P1060546

De aronskelk geeft nog steeds nieuwe bloemen, weliswaar kleiner, maar ze komen nog steeds. Bijna gaan de lelies open, met hun hard oranje kleur. Ze staan wat apart tegen een achtergrond van groen, zodat hun kleur goed uitkomt.

Gelukkig was er het WK gedurende de warmte. Het was te warm voor allerlei zaken, maar het WK was een prima excuus om de wedstrijden van Nederland vanuit mijn bed te bekijken. (Op mijn slaapkamer heb is airco, vandaar). En natuurlijk is het heel belangrijk om dan ook even te kijken tegen wie Nederland dan in de volgende ronde moet spelen en eventueel in de volgende. Zouden “we”dan echt wereldkampioen worden? Ik geloof er niets van….

Net voordat het zo idioot warm werd, ben ik naar Weert gegaan om mijn Angels’ Story op te halen die was doorgequilt door Wendy van Patch & Stitch. Eindelijk was hij dan klaar en kon ik het resultaat zien. Ik ben enorm blij met het resultaat, alleen nog een bies en een etiket en mijn quilt was klaar. Maar het was warm, nog warmer, zelfs heet en dan is het geen pretje om aan zo’n grote quilt te werken. Het ging dus langzamer dan gedacht. Maar hij is klaar en eerlijk gezegd vind ik hem prachtig!

P7030049

P7030050

Detail opname

P7030054   detail uit de rand

P7030055 
etiket

P1060547

Dus ondanks de temperatuur toch nog snel een happy end aan mijn Angels’ Story……

2 opmerkingen:

  1. Mac what a beautiful quilt I would love to see it in person and examine all the details. It must of taken you a long time?
    Thank you for sharing it with us. Sandra from Canada

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Very nice! Found you on In Stitches, The Quilt Shoppe Finished Friday Parade.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.