vrijdag 30 juli 2010

Van warmte, geen inspiratie, kerststofjes en een leuk boek…

Deze maand is er weinig terecht gekomen van schrijven voor mijn blog. Een deel van de maand was het veel te heet om wat dan ook te doen, de inspiratie om te schrijven bleef dan ook compleet achterwege. Hoe ik ook dacht geen onderwerp te vinden. Over een onderwerp heb ik lang getwijfeld. DH en ik vierden een feest deze maand. Het was het feest van 150 jaar. We hebben genoten, het feest was meer dan geslaagd, niet alleen voor ons, maar voor alle gasten. Er waren ruim 500 enige foto’s gemaakt, dus ook daar lag het niet aan. Maar na rijp beraad besloot ik om dit toch achterwege te laten, niet omdat ik er niet van wilde vertellen, maar omdat ik niet al te veel persoonlijke zaken hier neer wil pennen.

Het hele land zuchtte onder de hitte, ook al waren er dan geen officiële hittegolven, De Bilt bleef net onder de norm, maar in het Zuiden begon de hitte eind juni en duurde voort tot net een dag voor ons feest! Ik had zoveel geluk met het weer, de temperatuur zakte naar een goede 22 graden dus we konden heerlijk gebruik maken van het terras. Daarna ging het weer richting 30 graden, wat resulteerde in steeds moeier wordende mensen om me heen. Ons huis is gelukkig koel, in de woonkamer werd het niet warmer dan 22 graden en op de andere verdiepingen hebben we gelukkig airco, zodat slapen geen probleem was.

Met dat weer doet een mens niet veel. Ik stond in alle vroegte in de tuin om al mijn potplanten te voorzien van water maar daarna gingen alle deuren en ramen dicht om pas weer laat in de avond open te gaan. Gelukkig was daar eerst het WK (ik had trouwens gelijk, “we” werden geen wereldkampioen) en daarna de Tour als afleiding. Het leukste aan dit soort evenementen vind ik de nabeschouwingen en andere programma’s daaromheen, dus was er een kleine leemte toen alles achter de rug was.

Quilten was ook niet meteen iets om te doen met de hitte. Af en toe een beetje stitchen maar daar hield het wel mee op. Een van de dingen die ik wel deed was stofjes kopen op het internet. Ik gooide van alles in mijn virtuele karretje om aan het eind van mijn bezoek toch maar weer alles te deleten. Ik vind soms dat ik zoveel heb dat ik alleen maar funshop. Tot ik de nieuwe serie van French General van Moda zag…. “Lumière de Noël”. Een prachtige range van kerststoffen die niet alleen rond Kerstmis mooi is. Houd me te goede ik vind de traditionele kerststoffen prachtig, maar ik wilde nu iets wat ik langer kan gebruiken of hangen dan 3 à 4 weken en dat is dus deze serie. Ik heb me niet kunnen inhouden en heb een aantal yards besteld. Het was nog best moeilijk kiezen, want de ene was nog mooier dan de andere.

Lumiere de Noel 1

Lumiere de Noel 2

Lumiere de Noel 4

Zijn ze niet prachtig? Ik heb 13 verschillende stoffen besteld, en kan bijna niet wachten tot ze binnen zijn. Vandaag kreeg ik een email dat ze verstuurd zijn, dus het kan nog wel een weekje duren voor ze hier zijn. Als het allemaal zo mooi is als ze er op de site uitzien, dan denk ik dat ik nog meer van de serie wil…….

In Homespun, een fantastisch Australisch quiltblad, zag ik een recensie van een boek dat me wel interessant leek. Het heet Home Sweet Sewn. Eigenlijk viel ik meteen voor de omslag, ik vind de theepothoes zo verschrikkelijk grappig.

Home Sweet Sewn

Vinden jullie het niet leuk?
Ik vond het bij een Britse boekwinkel, die geen verzendkosten rekent en claimt dat het binnen twee dagen bezorgd wordt, ook in Nederland. Morgen zou ik het dus binnen moeten krijgen, ik ben benieuwd!

Ik ben nog steeds bezig aan blok 5 van Journey of a Quilter. Het lijkt alsof ik dat blok maar niet afkrijg, hoe lang ik er ook aan werk. Deze maand moet het nog af, dat moet lukken, ook al heb ik dan nog maar een dag……

1 opmerking:

 1. Hoi Mac,
  Het was inderdaad een heel leuk feest en we vonden het fijn om het met jullie mee te mogen vieren.
  Die stofjes zien er mooi uit!! Ben benieuwd wat je er van gaat maken of zijn ze om te aaien?
  Ben benieuwd wat er verder in het boek staat. Die theemuts is in ieder geval geinig.
  Lieve groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.