woensdag 18 augustus 2010

Van de reis die verder gaat en een klein stukje tuin….

De warmte is gelukkig weg, het lijkt af en toe zelfs herfst. Een van de twee leukste jaargetijden, samen met de lente. Heerlijk is het om ‘s ochtends weer die knisperende buitenlucht te ruiken en lekker binnen bezig te zijn terwijl het hard waait. Het is weer dat uitnodigt om van alles te doen op quiltgebied.


De laatste twee weken heb ik behoorlijk wat gedaan aan mijn BOMs. The Yourney of a quilter gaat langzaam maar zeker verder, na een soort tussenstop in juni en juli. Alle blokken heb ik gesneden en zitten zelfs al in elkaar, ik moet alleen nog alle dingen die gestitcht moeten worden overbrengen. Hieronder zie je blok 4, 5 en 6.

Blok 04

Blok 5

Blok 6

Blok 5 heeft extra veel tijd gekost. Ik wilde de tekst eerst met twee draden stitchen, zodat deze wat meer uit zou komen, maar nadat ik de hele tekst klaar had vond ik het te veel van het goede. Dus moest alles er weer uit en dat gaat moeilijker dan je denkt. Daarna leek het alsof er geen eind aan kwam, eerlijk gezegd was het ook wel saai om alleen maar letters te stitchen.

Volgende week heb ik weer mijn gezellige Bee, met mijn mede reisgenoten. Ik ben zo benieuwd hoe ver zij zijn en hoe hun blokken er uit zien!

Intussen zijn de Generaaltjes gearriveerd. Ik had een prachtpatroon liggen van Crab –apple Hill met de naam “Snow Days” waar ik helemaal weg van was. Ik vond alleen de kleurstelling iets te flets en niet bij mij passen. Het is een vrij grote quilt, mooi voor een lapquilt voor het winterseizoen. Toen ik dus de nieuwste Generaaltjes zag, wist ik meteen, dit zijn ze.

Lumière de NoëlZeg nou eerlijk, zijn ze niet prachtig?

Ik had me al helemaal voorgesteld om daar aan te beginnen, tot ik vorige week het boek The Best of Baltimore Beauties vond, geschreven door Ellt Sienkiewicz. Ik was al een hele tijd van plan om een Baltimore te maken, maar tot nu vond ik geen patronen die me enthousiast genoeg maakten om te beginnen. Maar nu, dit boek! Zo mooi en zo afwisselend! En het was nog bijna de helft afgeprijsd ook! Ik zit er met smart op te wachten!

BaltimoreBij al dit nieuws zou ik bijna vergeten om te vertellen dat ik tussendoor ook aan het werken ben aan de blokken van Down in the Garden, van Leanne Beasly. Deze BOM krijg ik al gedurende zes maanden binnen, maar ik vond dat ik moest wachten met hier aan te werken tot ik wat minder WIPs zou hebben. Alleen telkens als er weer een blok binnen kwam zacht het er zo aantrekkelijk uit dat ik de verleiding niet kon weerstaan en er toch maar aan begonnen ben. Het zijn fantastisch mooie patronen, maar erg arbeidsintensief. Er zit erg veel stitchwerk aan, veel meer dan aan de andere blokken van Leannes House. Ik heb nu twee blokken af van de zes die ik heb liggen, blok zeven is al bijna weer onderweg, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik inloop op het schema.

Blok 1

Blok 2

De kleuren zijn helaas niet zo helder op de foto’s. De blokken zijn in het echt wat helderder en frisser van kleur. Maar voor een impressie is het voldoende.

Voorlopig is dit weer voldoende, ik ben weer helemaal bij…

2 opmerkingen:

 1. Mooie frisse kleuren je garden quilt! Inderdaad druk bezig geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Journey of a quilter wordt zo mooi!!!
  En het Baltimore boek vind je vast heel leuk - ik ben benieuwd wat daar uit komt!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.