donderdag 7 oktober 2010

Van het einde van een reis……

Gisteren waren we weer bij elkaar, de Beekes. Allemaal kwamen ze hier met hun top of blokken van Journey of a Quilter waar we in februari mee gestart zijn. Met twee bakken vol stash begonnen we met vijven aan deze leuke quilt naar een ontwerp Leanne Beasley. Gedurende deze reis verbaasde ik me er al over dat er gaandeweg vijf verschillende quilts ontstonden ondanks de toch beperkte stof voorraad.

Bijna alles en iedereen is klaar nu:

P1070291

P1070305

P1070292

P1070298

Top

Twee van ons hebben al een bijpassende rand gevonden, drie (waaronder ik) moeten daarnaar nog op zoek. Ik wil graag een rand met grote bloemen, maar ik ben bang dat het nog een heel karwei wordt om daar iets in blauw bij te vinden. Ik ga maar vast eens beginnen met surfen.

Het etiket heb ik al klaar. Dat ging sneller dan ik dacht. Ik ben sinds een tijd helemaal weg van Bronwyn Hayes, die de Gingham Girls creëerde.

Stitching SistersEen van de Beekes vroeg zich af of het niet leuk zou zijn om een gezamenlijk etiket te maken, waaruit zou blijken dat we allen de YoaQ  in dezelfde tijd hadden gemaakt. Gisteren bracht een van de anderen een enige afbeelding mee getekend door Bronwyn met 6 dames erop. Het komische was dat deze een aantal attributen bij zich hadden die van toepassing konden zijn op ons. Alleen, wij zijn met vijf en niet met zes dames. Dus heb ik de afbeelding wat aangepast voor dit doel:

etiket BH-YoaQ

(Ik zou dan de dame zijn die helemaal rechts staat, omdat ik het meest sticht van ons groepje.)

Ik vind het zo leuk dat ik mijn etiket maar zo vast heb gemaakt en geprint op bedrukbare stof. Het geeft niet alleen weer dat we met vijven een groep vormen, maar ook hoe hecht en verbonden we zijn. In het middenblok van JoaQ staat:

“I have stitched, formed friendships, laughed, shared secrets, eased burdens and learnt lessons. For this I can be grateful. This is the Journey of a Quilter.”

Zeker na dit jaar samen werkend aan dezelfde quilt, voel ik dit precies zo en kan dit alleen maar beamen. Deze reis heeft me veel gebracht!

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie quilt, maar vooral dat etiket. Heerlijk om zo'n leuk groepje te hebben.
    Groetjes van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Mac, Love your quilt . I have this one on my to do list. We have some fabulous designers here in Aust.Thanks for taking a look at my blog and web. Its wonderful to be able to share with you on the other side of the world. Happy Stitching. chrisb

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.