maandag 18 oktober 2010

Van Milot en de Nachtelijke Maan…..

Soms heb ik even geen zin in patchen, stitchen of quilten, maar ik ben geen mens om niets te doen. Ook al houd ik erg van lezen, ik heb geen zitvlees en lees meestal tussen twee bedrijven door. Als ik aan het koken ben en ik moet even een kwartiertje wachten dan neem ik snel een boek erbij en zo (en natuurlijk nog op veel meer tijden gedurende de dag) lees ik toch een behoorlijk aantal boeken.

Dus lezen is geen optie als ik toch nog even iets wil doen en voor die keren heb ik dus mijn speciale la. In deze la liggen projectjes die niet erg veel tijd in beslag nemen en waarvoor ik alle benodigdheden wel ergens in mijn opbergsysteem heb zitten. Zaterdag dook ik dus even in de la en vond er Milot. Een pakketje dat ik in februari kreeg van mijn Bee-vriendinnen maar waar ik door allerlei omstandigheden nog niet aan toegekomen was.

Stofjes was geen probleem, daar heb ik genoeg van en zoveel was er trouwens niet nodig. De rest van de spullen had ik ook, dus was het een koud kunstje om dit te maken. Omdat ik de lijm goed wilde laten drogen, heb ik een nachtje gewacht voor ik verder ging. Na een nachtje vol met klemmen was het prachtig opgedroogd en kon ik het tweede deel gaan maken. En dit was het eindresultaat, lief koppie toch?

Het weer viel in het weekend erg mee en omdat DH druk was met het koor waar hij zingt gebruikte ik mijn tijd om de tuin een beetje op te pimpen. Ik houd erg veel van bosviooltjes, dus daar heb ik de etagère mee vol gezet:

en het tafeltje in de hoek dicht bij mijn leeshoekje:

Op de tuintafel heb ik vlammend rood gezet:

die is al klaar voor het seizoen

Zaterdagmiddag, nadat we terugkwamen van het feliciteren van de overbuurman, lag er een briefje in de bus dat de post een pakketje had afgeleverd bij de buren. Een pakketje uit Amerika, dat kan in mijn geval maar één ding beteken: stofjes!!

Gelukkig was er iemand thuis bij de buren en kon ik meteen beginnen met stofjes aaien. Het waren de stoffen uit de serie Luna Notte van Moda die erin zaten. Toen ik ze zag op internet was ik er al helemaal weg van, maar ze waren nog stukken mooier dan op internet!

Ik heb 13 verschillende dessins uitgekozen die erg goed bij elkaar passen:

Ik heb er nog niet meteen een bestemming voor, alhoewel ik in de projectenla een patroon voor een tas heb liggen die er prima van zou kunnen. Voorlopig houd ik het even bij aaien en aaien en aaien, want wat kun je beter met nieuwe stofjes doen………

4 opmerkingen:

 1. hoi mac, je milot is echt leuk hoor, en je stofjes... om bij te kwijlen gewoonweg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mac,
  vind het geweldig hoe jij alles laat klinken alsof het in een vloek-en-een-zucht gebeurd is.
  Zo'n Milot zou bij mij minstens een week duren, een boek een maand en de tuin/het terras....daar deed ik een heel seizoen over ;-))

  Hou je haaks,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. p.s. ik was nog vergeten te zeggen dat ik je nieuwe lay-out erg mooi vind!!
  Hierbij.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stofjes, en Milot is een lieverdje. Je bloemetjes zijn ook werkelijk om van te genieten!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.