zaterdag 16 april 2011

Van Kleur, Kleur en nog meer Kleur…….

Vandaag heb ik een workshop/masterclass gevolgd bij Ans Schipper, een workshop die helemaal om kleur draaide. De workshop werd gegeven bij Schering en Inslag in Woudrichem.

100_5878

We begonnen de dag met een heerlijke kop koffie met de beroemde appelkanjer. Ik had voor alle zekerheid mijn ontbijt maar laten schieten, want die kanjers laat je niet aan je voorbij gaan. Schering en Inslag is niet alleen een quiltwinkel, er hoort ook een restaurant bij met een grandioze kaart! Daarnaast is er een ruime, gezellige ruimte waar o.a. workshops worden gegeven.

P1080691

De workshop werd geopend door Jop Duyvendak, die een inleiding gaf over het zien en verwerken van kleur door onze ogen en hersenen. Heel interessant en duidelijk verteld. Ik ben weer een heel stuk wijzer op dat gebied.

Ans Schipper is geen onbekende in de quiltwereld. Haar kleurrijke quilts hebben verschillende prijzen gewonnen en zijn duidelijk herkenbaar. Ans zit vol met tips en tricks die ze graag met haar cursisten deelt. Kort gezegd hebben we molentjes gemaakt, eerst gespeld op een wit tempex board en daarna met vlisofix op een zwarte ondergrond.

P1080693

P1080730

We hadden allemaal dezelfde reepjes stof gekregen, 25 stuks, die we in het molentjespatroon moesten leggen, naar eigen smaak. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de buitenkant mocht niet te donker zijn en de molentjes moesten zichtbaar blijven. Tot nu toe zocht ik, zoals de meeste quilters, mijn stofjes uit door een aantal FQ’s naast elkaar te leggen die bij elkaar pasten. Na vandaag zal ik toch anders naar mijn voorraad stoffen kijken en de opbouw van een quilt op een andere manier benaderen.

Tussen de bedrijven door werden we verwend met koffie, thee en allerlei andere dranken. De heerlijke lunch – à la carte! – konden we buiten op een gezellig terras gebruiken, want het was een zachte lentedag.

Schering en Inslag 3

Aan het eind van de dag lagen er tien werkstukken, die allemaal anders waren, terwijl we toch allemaal dezelfde stofjes hadden gekregen.

P1080721

Natuurlijk ben ik ook nog even de winkel in gegaan, want ik moest nog een paar dingetjes hebben en ach, dan neem je ook meteen maar wat lapjes mee Glimlach

Ik heb genoten van deze dag, het is een aanrader dus….

easter

1 opmerking:

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.