dinsdag 3 mei 2011

Van een quiltshop en een strijkijzertje…..

Zoals iedere quiltster ben ik gek op allerlei dingsigheidjes die het quilten zouden vereenvoudigen. Helaas merk ik zoals velen met mij dat die dingsigheidjes vaker en vaker in een laadje verdwijnen. Of ze werken toch niet echt zo makkelijk als (meestal) op beurzen verteld, of je gebruikt ze een aantal keren en dan lijkt jojo’s maken ineens niet meer zo nodig of je bent vergeten hoe het precies allemaal werkte toen je ermee thuis kwam. Een van de dingen die ik bij vriendinnen zag, maar toen ik zelf er eentje wilde kopen schrok ik van de prijs. Toen ik mijn quiltvriendinnen ernaar vroeg zei de ene dat ze hem zo goed als niet gebruikte en de tweede gebruikte hem erg weinig. Dus waarom zou ik zo’n ding aanschaffen? Die reden is snel gevonden als je hele kleine stukjes stof moet omstrijken en je staat met je stoomstrijkmachine je handen bijna te verbranden. We zouden met vakantie gaan, een maand naar Frankrijk en een van mijn vriendinnen stelde voor om haar strijkijzertje te lenen dan zou zij voor mij op de beurs rondkijken of ze er eentje kon vinden. Ik vond het zo aardig dat ik spontaan aanbood om er een zakje voor te maken.

Nu had ik wel een patroon voor zo’n zakje, maar ik had ook een heel leuk appliqué patroon waar ik een leuke toepassing voor zocht. Het lag al dagen op mijn werktafel. Toen ik er weer naar keek zag ik dat dit patroon kon gebruiken voor het zakje. Het patroon stond in een aflevering van Home Spun en is van de hand van Anni Downs van Hatched and Patched. Ik heb eerst het hele patroon geappliqueerd behalve het dak van de quiltshop:

Tasje Caroline 1

Daarna heb ik de zijnaad gestikt, de bodem erin gezet, een voering op dezelfde manier gemaakt en bevestigd. Daarna kwam het dak dat ik apart heb gemaakt er boven aan vast.

Tasje Caroline 2

Het dakje sluit met drukkers op de achterkant:

Tasje Caroline 3

Intussen ben ik zo weg van het strijkijzertje dat ik er zelf ook een wil. Het zakje maak ik met plezier nog een keer…..

easter

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk zakje! Ik heb ook zo'n strijkijzertje, en vind het reuze handig!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SUPER!! en weer in een geweldig tempo. Daar zal quiltvreindin C. zeer verguld mee zijn! (weet ze het al?)

  Tot gauw,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superleuk idee. Ik heb ook zo'n ijzertje en soms is dat heel practisch.
  Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Mac, wat een leuk zakje voor het strijkijzertje. Kan bijna niet wachten tot ik het in het echt te zien krijg.

  Groetjes
  Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk zakje!!!!!!!!!! Wil je mijn strijkijzertje ook een keertje lenen misschien? Is reuze handig voor friemeldingen.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.