woensdag 11 mei 2011

Van een bezoeker en een onbewoonbare woning…..

Omdat het zo droog is geef ik mijn planten bijna iedere dag water. Aan de schutting, boven een aantal planten, hangt al jaren een nestkastje voor mezen. Jaar in, jaar uit vonden de meesjes dit mezenhuisje en bouwden hier hun nest. Met plezier volgden we de werkzaamheden en het heen en weer vliegen als er gevoederd moest worden.

Dit jaar hoorde ik steeds een verwoed gezoem als ik bij het mezenhuisje in de buurt kwam. Het was ook opvallend hoeveel bijen rond het kastje zwermden, maar ach zoals gezegd, het hing boven de planten. Gisteren lunchten we weer heerlijk buiten en terwijl ik zat te genieten van een kopje thee zag ik een bij het mezenkastje invliegen. En nog een, en daarna nog een aantal. Ineens viel de euro (of welke munt tegenwoordig moet vallen) en telde ik een en een bij elkaar op. Er zat een bijennest in, dat kon niet anders. Het enige dat ik kon bedenken was de opening dichtplakken en hopen dat dit werkte.

P5110025

Sinds vanochtend is het stil rond en in het huisje…….

Bij de buren hadden ze een vijver vol vis. Let op het gebruik der tijden, hadden. Ondanks dat we in een redelijk gevulde woonwijk wonen weten reigers ons te vinden. Tijdens dezelfde lunch zag ik een reiger op het dak van de achterburen zitten. Op zijn gemak zat hij te kijken welke vijver het meeste aanbod had. Hij koos voor de buren….

P5100018

Ook daar is het ineens stukken stiller in de vijver……

easter

1 opmerking:

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.