woensdag 11 mei 2011

Van zomer in de lente………

Al weken is het warm, veel warmer dan eigenlijk zou moeten. 20 Maart hebben we de hele middag op een terras in Park Sonsbeek gezeten, gewoon in t-shirts! Met Pasen was het rond 25 graden, zodat de eieren heel voorzichtig buiten verstopt konden worden. Vooral niet op een te zonnige plaats want dat zouden ze niet halen. De week ervoor hebben we de hele middag met mijn schoonzussen buiten in de zon gezeten (zij in de zon en ik in de schaduw natuurlijk) en laatste week was het weer zo warm. Afgelopen zaterdag om 12.00 uur was Nederland het warmste plekje van Europa! Portugal eat your heart out!

Door die warmte moesten de planten die in potten stonden en de nieuwe die in de volle grond had gezet bijna dagelijks water hebben. Ik vrees nu het oververbruik van het water al….. Omdat we het plan hadden om ‘n maand met vakantie te gaan had ik geen nieuwe planten gekocht voor op de etagère en bloeien daar de bosviolen tegen de verdrukking in. De bloemen waren prachtig maar de blaadjes verdorden steeds meer en dag na dag zag het er onverzorgder uit. Maar zo lang als het leeft heb ik er moeite mee om ze dan weg te gooien.

Op een van de foto’s zie je mijn nieuwe engel, kijk maar eens goed.

Gisteren was er zo weinig waterdruk dat het bijna onmogelijk was om alle planten water te geven. Ik durf nog niet goed te zeggen dat ze het zelf maar moeten zoeken, vooral in de potten is dat lastig. In de voortuin staat er onder een boom een boerenhortensia, die schreeuwt iedere dag aan het eind van de dag om water. Zijn buurman de boom haalt het water daar voor hem weg, dus we brengen emmers daarheen. Gelukkig blijft deze struik nu trots overeind staan.

De knoppen in de pioenrozen worden steeds dikker en ook de papavers laten hun bollen zien. Mijn planten reageren wat later dan gemiddeld omdat onze tuin op het westen ligt. Bijna iedere morgen is mijn eerste gang naar de tuin, dan haal ik verwelkte bloemen weg en geef alles lekker fris water. Het is een erg relaxete manier van wakker worden……….

easter

1 opmerking:

  1. Waar je engel zit, vroeg je. Nou, volgens mij op tafel, onder de rodondendron, naast de camelia's, tussen de violen, net achter de primula's en.....
    kijk zelf maar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.