donderdag 1 september 2011

Van een vuurtoren, de veranderlijkheid van het weer en een nieuwe bee…...

Ik heb weer een nieuw blok voor de quilt “Aan het strand”. Deze keer is het de vuurtoren, gemaakt door Caroline.

Vuurtoren van Caroline

Als je de blokken naast elkaar legt ziet het er al heel gezellig uit. Ik weet nog niet hoe ik het middenblok ga maken, maar ik heb nog tijd om daarover te denken.

Vandaag was het een prachtige dag, het zonnetje scheen, de herfst tinten beginnen langzaam te komen. September begon prima. Heel wat anders dan het eind van augustus. Een paar dagen geleden zaten we hier midden in:

2011-08-29 18.25.08

2011-08-29 18.24.54

Het was rond 18.00 uur maar de lucht was inktzwart. Pal nadat ik deze foto’s maakte gingen de sluizen open en kwam de regen met bakken naar beneden. Heel wat anders dan vandaag dus.

Vandaag zijn we met drieën, twee van mijn Bee vriendinnen en ik, begonnen aan een nieuw project. Ik had eigenlijk gezegd dat ik aan niets nieuws meer zou beginnen omdat ik vind dat ik teveel onder handen heb, maar toen ik deze BOM van Homespun zag was ik verkocht. Hij is van de hand van elf fantastisch getalenteerde ontwerpers. Iedere maand staat er een nieuw blok in Homespun, het een nog leuker dan het ander. Mijn vriendinnen en ik hebben afgesproken om alleen het machinale stuk thuis te doen, de rest doen we tijdens onze Bee.

Alles was al op vliesofix getekend toen het grote werk begon, het kiezen van de stofjes. Keer op keer is dit een langdurig karwei. Zou ik deze… of misschien toch die andere…. of nee, doe toch maar de eerste. En dit allemaal drie maal en stukken langer Glimlach.

2011-09-01 14.14.17

De  hele tafel lag vol met stofjes, scharen, potloden, en vliesofix.

2011-09-01 16.18.03

Voor de lunch gingen we naar buiten, lekker in het zonnetje genietend van de lekkere broodjes, de soep, brie en nog veel meer lekkere dingetjes.

Na een dag hard werken was dit het resultaat:

2011-09-01 16.28.43

2011-09-01 16.17.15

Het eerste blok is de Quiltshop. Ziet dat er niet gezellig uit? Je zou er zo binnen lopen, toch? We willen deze quilt maken op de quilt as you go methode. Dan hoeven we straks niet met zo’n enorme quilt te sjouwen als we moeten quilten.

Het volgende blok is het postkantoor. Ik kan haast niet wachten…….

easter

1 opmerking:

 1. LEUK!!! en we krijgen er nog een instant modeshow bij! Die bloemjurkjes waren ook leuk...
  Vind de blauwe deur beter geslaagd...
  Nu snel vastplakken, voor je weer veranderd!

  Veel plezier,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.