donderdag 23 februari 2012

Van appliqueren en zo meer…..

Door allerlei rare omstandigheden was Mijn Hartsverlangen, naar een patroon van haar, beetje in de vergeethoek terecht gekomen. Allerlei andere dingen moesten echt eerst, hij kwam steeds verder onder op het stapeltje te liggen.

Maar nu mijn Diva en de quilt voor Jop beide af zijn en ik iets anders ter hand moest nemen kon ik kiezen tussen Snowy Days en dit project. Omdat we net van de sneeuw af zijn, bedacht ik dat ik dan maar verder moest gaan met Mijn Hartsverlangen.

Ik was gekomen tot aan het vastrijgen van blaadjes en stelen van de bloemen. Nu moesten ik eerst de doorns nog maken en vastzetten voor ik verder kon met de stelen en de blaadjes.

P1090629

Ik knip alle onderdelen uit dubbele lagen freezer paper en strijk dan de naden om nadat ik ze eerst met een 1/4” kwastje met stijfsel heb ingesmeerd en rijg dan alles vast op de ondergrond. Met de grotere onderdelen zoals blaadjes e.d. geen enkel probleem, maar met de doorns is dat toch heel wat lastiger.

P1090630

Nu alles vast geregen is kan ik gaan appliqueren. Ik gebruik hier zijden garen voor, van Yli in vier verschillende tinten, van donker naar licht (of andersom). Dit garen blendt fantastisch met de achtergrond, dus met deze vier tinten kun je alles vastzetten. Ik kocht het bij haar. Ze raadde het me aan bij een vorig appliqueerproject en ik ben er heel erg tevreden over.

Dit is het derde hoekblok, na dit moet ik er nog eentje. Het middelste blok voor die rij hangt hier al een tijdje te wachten. Als dat allemaal in elkaar zit, kijk ik even hoe ik daarna verder ga. De originele rand vind ik nl. niet zo heel mooi, dus daar moet ik nog wat op vinden.

Tjuuuuuus

2 opmerkingen:

  1. Gaaf dat je verder bent gegaan. Die van mij ligt ook nog te wachten.

    Ik doe het appliqueren volgens dezelfde methode, maar voor de doornen heb ik prairie points gemaakt. Ging perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor de tip, dat lijkt me stukken minder werk!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.