woensdag 29 februari 2012

Van nog meer bloemen……

Naast de BOM Bella Garden, waarvan ik het eerste blok maandag binnen kreeg, was er nog een BOM waar ik reikhalzend naar uitkeek, de BOM van Esther Aliu. Normaal gesproken maak ik nooit een mysterie quilt, omdat ik daar een keer flink mijn neus heb gestoten, maar ik vind het werk van Esther prachtig, dus dit durf ik wel aan.

De BOM heet Forget me not en heeft te maken met bloemen. Volgens Esther kunnen er allerlei technieken in gebruikt worden en kan de quilt versierd worden met kralen en allerlei embellisments. Ik ben heel erg benieuwd wat het uiteindelijke resultaat is.

Vandaag werd de BOM gelanceerd. Helaas waren het alleen instructies,  de opgave van de hoeveelheid stoffen en een lijst met bloemen die wel eens voor zouden kunnen komen in de quilt. Voor de borders, de achtergrond en nog een paar andere zaken had ik geen stofjes liggen. Ik had ook nog geen enkel idee welke richting ik in wilde gaan.

Heel ongelukkig kon ik nergens mijn appliqué spelden vinden. Alles had ik afgezocht, maar echt helemaal nergens waren ze te vinden. Dus moest ik naar Dorry’s winkel, die zou vast wel die spelden hebben. Heel toevallig had ik het lijstje met benodigde stoffen uitgeprint en in mijn tas gestopt en toen ik toch bij haar was keek ik ook daar maar even naar. En dit was het resultaat:

Stofjes voor Forget me not

Van rechts naar links zijn de stoffen bedoeld voor: de borders en sashing, de achtergrond voor de blokken, de randen voor de blokken en een lichte contrast stof. 15 Maart komt de volgende aflevering van deze BOM, die trouwens 12 maanden duurt. Ik kan niet wachten………

Tjuuuuuus

1 opmerking:

  1. in het echt zijn ze nog mooier....
    Veel plezier met de voorbereidingen.
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.