donderdag 10 februari 2011

Van een kogel die door de kerk is en een hoop frustratie ….

Ja hoor, ik heb een besluit genomen. Na heel veel getwijfel, maar daar schreef ik al eerder over, heb ik het toch gedaan. De BOM is besteld. Enkele leden van mijn quiltgroep hebben meegedacht en omdat ik zelf ook neigde naar de ivoor uitvoering is het dat geworden.

Toen ik eenmaal zover was heb ik ook maar meteen de kit met rode stof bijbesteld voor de driehoeken in de sashings en de binding. Ik heb gekozen voor de kerstrode kleur, die is was dieper dan het rood van Moda.

Morgen begin ik dan eindelijk – samen met een van mijn beevriendinnen – aan de Roses of Remembrance. Ik kan haast niet wachten!

Dat was de kogel, nu de frustratie.

Toen EQ7 uitkwam heb ik dat meteen besteld, niet in Amerika, maar lekker gemakkelijk hier in Nederland. Een van de redenen om dit te bestellen was de belofte dat het gehannes met installeren en activeren een stuk simpeler zou zijn en niet dat geneuzel had als EQ6 dat je maar 4 keer kon activeren.

Dat was nog eens nieuws, maar zoals wel meer gebeurt was dit een loze belofte. Je kon dit programma op twee systemen installeren en laten draaien. Dat is geen probleem, dus geïnstalleerd op zowel de pc als de laptop. Toen crashte mijn pc en kocht ik een nieuwe. En toen begon het geduvel. Om nu op mijn nieuwe pc EQ7 te kunnen gebruiken, had het gedeactiveerd moeten worden op de oude pc. Maar ja, die was kapot en om nu dat ding te laten maken alleen om dit programma te laten deactiveren vond ik wel iets te gek. Niets aan de hand, dacht ik, nog heel naïef. Gewoon een mailtje naar de verkoper, zij hadden me immers bij aankoop verteld dat hiervoor een simpele oplossing zou zijn. Er was inderdaad een oplossing, maar simpel neuh niet echt. Ik moest een email naar EQ in de USA sturen en daarin mijn probleem vertellen. Dan zou ik een email terugkrijgen met enkele “gerichte” vragen over mijn pc en als ik die beantwoord heb dan zou mijn kapotte pc gedeactiveerd kunnen worden en kan ik werken op mijn nieuwe pc. Nu heb ik geen probleem met Engels maar ik kan me voorstellen dat er toch best veel quilters het lastig zouden vinden om dit epistel in het engels op te stellen. Daarom koop je het in Nederland, toch? Daarnaast vind ik het hele gedoe zo verschrikkelijk achterdochtig, belachelijk gewoon. Ik begrijp ook wel dat ze zich willen indekken tegen illegaal gebruik maar dat kan ook op andere manieren. Ik heb nog nooit zo moeilijk moeten doen met een programma dat ik opnieuw wil installeren. Dit is het laatste EQ programma dat ik koop, dan maar niet alle laatste nieuwe snufjes!

Ik heb de email nog niet gestuurd want ik ben nog steeds erg kwaad over de hele gang van zaken. Als ik wat minder pissig ben zal ik die toch moeten sturen, want ik wil wel zowel op mijn pc als op mijn laptop kunnen werken……

ShabbyBlogsDividerF

3 opmerkingen:

 1. O wat spannend, ben je al begonnen, of is hij er nog niet? Hij is wel heel prachtig! En ik ben blij dat je voor ivoor hebt gekozen. Naar mijn mening komen de kleuren ook mooier uit dan op wit. En het lijkt meteeen al wat antiek ook.
  Ik kijk al uit naar je eerste blok.
  En EQ7, ja ik vind ook dat het allemaal wat over de top is.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ben ik nog even weer, Mac. Als je tijd hebt, kijk dan even op mijn blog, daar staat iets leuks voor je.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is een hele frustratie, maar gelukkig heb je een besluit genomen over je bom, kan je daar tenminste blij over zijn.
  Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.