zondag 29 januari 2012

Van een Girls Week Out, the end……

Donderdag gingen we met frisse moed verder met het werken aan onze diva’s. Ze zaten inmiddels allemaal in elkaar, nu begon het moeilijke stuk, alles moest geappliqueerd worden. Onze machines konden gelukkig allemaal op de grote tafel staan en binnen de kortste keren snorden de machines alsof het een lust was.

P1090552

Nah behalve de mijne dan, want die had kuren. We hadden besloten om alles op de quilt-as-you-go manier vast te zetten, dus door batting en achterkant heen en steeds als ik een paar steken gemaakt had kreeg ik enorme lussen aan de achterkant. Eerst maar een proeflapje dus. Op het proeflapje ging het prachtig, op de diva werd het een ramp. Keer op keer weer. Normaal gesproken zou ik de hele boel aan de kant geschoven hebben om de volgende morgen een nieuwe poging te wagen, maar dat ging nu moeilijk, want dit was onze laatste dag. Tijdens mijn verplichte rustuurtje heeft de machinespecialist (ja die hebben we ook !) ernaar gekeken en alles draaide weer als een zonnetje.

Onze diva’s begonnen steeds meer te leven, de ene werd nog leuker dan de andere!

DSCF0043

dit is de deftige, ze heeft zelfs laarzen aan en een echt bontje!

DSCF0045

Dit is meer een flower power diva, de sokken werden nog felgroen.

P1090544

Deze is puur natuur, ze heeft zelfs grijs haar!

DSCF0059

en zij houdt gewoon erg veel van kleur.

Zaterdag zou ik jarig zijn, maar we vierden die vandaag, dat was net zo handig, we waren nu toch bij elkaar. Mijn stoel was zelfs versierd, ik waande me weer in mijn jeugd, toen dat een van de grootste attracties van een verjaardag was.

Van mijn vriendinnen kreeg ik een heel handig gereedschap. Eerlijk gezegd weet ik de naam van het ding niet, maar het is een apparaat om steentjes mee op stof of wat dan ook te bevestigen. Er zaten ook een paar doosjes steentjes bij, dus hij was klaar voor gebruik!

Vrijdagochtend was het al vroeg een drukte van belang. We moesten om 10.30 uur de sleutel inleveren en alles moest weer opgeruimd, ingepakt en weer in de auto gestouwd worden. Wonder boven wonder lukte dat alles binnen de tijd die er voor stond, we waren zelfs om 10.00 uur al bij de receptie!

Na nog een kopje koffie in het Atrium gingen we weer huiswaarts, maar natuurlijk wel met een kleine omweg langs een …… ja, ja,……. natuurlijk een quiltwinkel. Deze keer naar het Hobby Hoekje in Huissen, een plaatsje in de buurt van Arnhem. Daar heb ik deze leuke klosjes nog op de kop getikt:

P1090563

Van mijn bijrijder, die ons weer voortreffelijk overal doorheen loodste kreeg ik nog een prachtig boek.

linen & lace

Linen & Lace heet het en er staan de meest mooie, simpele dingen in om zelf te maken. Ik kan niet wachten om er iets uit te kiezen en er mee aan de slag te gaan.

Na een voorspoedige reis kwamen we ruim voor de spits thuis aan. Onze Girls Week Out was omgevlogen……..

Tjuuuus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.