woensdag 30 maart 2011

Van een mysterie en een hart……

Sinds een behoorlijke tijd ben ik weg van appliqueren. Ik begon met kleine appliquaties in een quilt te verwerken en geleidelijk aan werden deze groter en meer op zich zelf staand. Mijn hart trekt ook meer en meer naar de Baltimore. Samen met een bee-vriendin begon ik met een Baltimore Bom. Het eerste blok viel me wat tegen, ik vond het ook niet mooi genoeg gemaakt. Het tweede blok wilde maar niet binnen komen, het was niet op tijd voor onze maandelijks bee, dus gingen we maar shoppen, leuk, maar het schiet niet echt op dan. Toen blok 2 en 3 arriveerden had ik de mallen niet om de onderdelen te maken, dus ik kon er niet aan verder werken. Terwijl mijn handen jeukten om er wat moois van te maken.

In dezelfde tijd begon Esther Aliu met een nieuwe BOM “Hearts Desire”. Weliswaar een mysterie, waar ik eigenlijk huiverig van ben, maar bij Esther durf ik dat wel aan. Toch duurde het nog een hele tijd voor ik me er aan waagde. Eerst was ik er heilig van overtuigd dat ik dit nooit goed genoeg zou kunnen. Daarna had ik geen idee van welke stoffen ik dit zou gaan doen. Het enige gegeven was dat er voor de achtergrond en de border 4 meter stof nodig zou zijn. Die stof had ik op de handwerkbeurs in Zwolle gekocht, dus die had ik al in huis. Ineens schoot me te binnen dat ik nog een behoorlijke hoeveelheid stof had van de serie Luna Notte van Moda. Daar zou ik zeker genoeg aan hebben voor de hele BOM.

Nadat ik eerst behoorlijk lang aan het surfen ben geweest langs allerlei appliqué methodes, want geloof me die zijn er heb ik uit de dingen die me het meest leken mijn eigen methode vastgelegd. Ik koos voor het gebruik van freezer paper. Dit zijn de materialen:

P1080126

Voor het eerste blok gebruikte ik de plakstift van Sewline maar mijn favoriete gereedschap sinds dit blok is toch een saté prikker.

Ik tekende en knipte eerst alle malletjes die ik nodig had, dat alleen kostte al behoorlijk wat tijd.

P1080111

Daarna zocht ik de bijpassende stofjes uit en streek de malletjes hieropop de linkerkant van de stof. Dan worden deze allemaal uitgeknipt met naadtoeslag.

Langs deze naadtoeslag streek ik met de lijmstift wat lijm, daarna vouwde ik de naadtoeslag om. Als eerste kwam de grote “achtergrond”mal.

P1080113

Met kleine, haast onzichtbare steekjes werd deze op de achtergrondstof gezet. Omdat de freezer paper mal er nog in zat knipte ik de achtergrondstof hierachter weg, zodat ik de mal eruit kon halen. De lijm uit de stift is niet permanent, dus dat gaat gemakkelijk.

Dan worden de kleine malletjes op dezelfde manier gemaakt en vastgezet.

P1080114

P1080115

P1080117

Toen deze vastzaten haalde ik de mallen er aan de achterkant weer uit.

P1080118

Als laatste werden de hoeken nog geplaatst.

P1080121

De saté prikker was een grote hulp bij het omvouwen van de naadtoeslag. Al rollend kreeg ik heel gemakkelijk de rondingen omgevouwen.

Ik ben tevreden met mijn eerste blok. Op naar nr. 2……..

easter

 

2 opmerkingen:

  1. Your block is so beautiful! Thanks for showing the back of the block as I did ask earlier how others were treating the back - cutting out the extra or not.

    hugz
    Pam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Your block is beautiful. I must clean up the back of mine.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat je ervan vindt.